Teknoloji

Twitter yer imleri özelliğine ilişkin yeni detayları paylaştı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

twitter yer imleriTwitter’ın sonrası için kaydet tarazında bir özellik üzerinde çalıştığı geçen ay ortaya çıkmıştı. Mikro blog servisi, söz konusu özellik için yaptığı çalışmalarda biraz daha mesafe kaydetmiş gibi görünüyor. Twitter yer imleri adını verdiği özelliğe dair yeni detayları paylaştı.

Şirketin ürün tasarımcılarından Tina Koyama, kişisel hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda kaydedilen yer imlerine nasıl erişileceğini gösterdi. Kullanıcıların navigasyon menüsüne yerleştirilen Yer imleri seçeneği, kaydedilen tweetlere ulaşmayı sağlayacak.

Farklı tasarımların üzerinde durduklarını belirten Koyama, kullanıcılar için en kolay seçenekte karar kıldıklarını ifade etti. İnsanların yer imlerine kaydettikleri tweetlerin kendilerine özel olmasını istediğini söyleyen Koyama, bu isteği yerine getirdiklerinin de altını çizdi ve özelliği bu isteğe göre şekillendirdiklerini belirtti.

Yer imleri özelliğinin nasıl işleyeceği daha önce bir tweet ile anlatılmıştı. Tweetin köşesindeki butona dokunulduğunda açılan menüde “Yer imlerine ekle” seçeneğini işaretleyerek tweetleri yer imlerine eklemek mümkün olacak.

Söz konusu özelliğe dair ilk bilgileri, geçtiğimiz ay Twitter’ın ürün sorumlusu Keith Coleman vermişti. Coleman yer imi özelliğinin kullanıcılar tarafından en sık talep edilen özelliklerden biri olduğunun altını çizmişti.

Hâli hazırda bir tweeti daha sonra kolay erişmek için kaydetmenin tek yolu, o tweeti beğenmekten geçiyor. Beğenilen tweetler kullanıcıların profillerinde görüntülenebiliyor, hatta arkadaşlarının akışlarına da düşüyor. Aynı zamanda tweeti gönderilen kişiye de bildirim gönderiliyor.

Twitter yer imleri özelliğini ne zaman kullanıma sunacak?

Twitter yer imleri özelliğinin ne zaman tüm kullanıcılara açılacağı konusunda henüz bilgi vermiş değil. Ancak çalışmalarda kaydedilen ilerleme, bu tarihin çok da uzak olmadığını düşündürüyor.

İLGİLİ HABERLER