Manşetler

Son Dakika: Twitter yeniden erişime açıldı

twitter-yasak-311214

Twitter, erişim engelleme durumunu haber aldıktan sonra @policy hesabı üzerinden açıklama yapmış ve Türkiye’deki kullanıcıların Twitter erişiminin yeniden sağlanması için çalışmalara başladığını kaydetmişti.

Geçtiğimiz salı günü İstanbul Çağlayan Adliyesi’nde gerçekleşen ve Savcı Mehmet Selim Kiraz’ın şehit olmasıyla sonuçlanan terör eylemi sırasında teröristler savcının rehin tutulu hâldeki fotoğrafını Twitter üzerinden paylaşmıştı. Twitter’ın erişiminin, paylaşılan fotoğrafla ilgili tüm içerikler temizleninceye kadar durdurulmasına karar verilmiş ve karar bugün öğle saatlerinde uygulamaya konulmuştu.

Benzer gerekçeyle Facebook ve YouTube için de erişim engelleme kararları alınmış, ancak Facebook hızlı davranarak söz konusu içerikleri temizleyerek erişim engelleme durumunun kısa sürmesini sağlamıştı.

Twitter’dan yapılan açıklamada geçen haftaki terör eylemiyle ilgili hesapların kapatılması ve görüntülerin silinmesi konusunda Türk devletiyle anlaştığı kaydedildi. Sitenin erişiminin birkaç saat içinde açılacağı belirtildi. Haberi hazırladığımız sırada yaptığımız kontrollerde sitenin herhangi bir DNS değişikliği veya VPN kullanımı olmadan açıldığını saptadik. Yani Twitter’a şu anda serbestçe erişilebiliyor.

Bu arada Google da YouTube’a erişimin yeniden açılması için çalıştığını dile getirdi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER