Manşetler

Bir süredir test edilen yeni Twitter tasarımına geçiş başlıyor

twitter yeni tasarım

Twitter yeni masaüstü site tasarımını kullanıma sundu. Yeni tasarım daha fazla özelleştirme seçeneğini ve tamamen yeniden tasarlanmış navigasyon deneyimini sunuyor.

Yeni tasarım aylardır test etmek isteyen kullanıcılara açıktı. Ancak birkaç gün içinde herkese sunulmuş olacak. Önceki tasarım değişikliklerinin aksine, bu yeni tasarıma geçiş zorunlu olacak. Twitter’ın eski tasarımına geri dönmek isteyenler için böyle bir imkan bulunmayacak.

Dikkat çeken en büyük değişiklik, üstteki navigasyon çubuğunun sol kenar çubuğuna kaydırılması oluyor. Burası yer imleri, listeler, profil ve yeni eklenen keşfet sekmesini barındırıyor.

Twitter, keşfet sekmesinin mobil uygulamadan taşındığını, burasının daha fazla canlı yayın videosunu ve kişiselleştirilmiş yerel gündem konularını içereceğini söylüyor. Direkt mesajlar da yenilendi. Artık sohbetler ve gönderilen mesajlar aynı pencerede gösteriliyor.

Masaüstü sitesine yeni temalar ve farklı renk düzenleri de ekleniyor. Aynı zamanda iki farklı koyu mod seçeneği de mevcut.

Twitter yeni tasarım ile daha fazla mobil uygulama özelliğini masaüstüne alıyor

Twitter masaüstü site deneyimini iyileştirmek amacıyla mobil uygulamalarından birkaç özellik daha almış. Bunların arasında zamana göre sıralanmış en son tweetler ile en popüler tweetler arasında geçişi sağlayan “parıltı” düğmesi de bulunuyor.

https://twitter.com/twitter/status/1150812293124546561?s=21

Kenardaki navigasyon çubuğu birden fazla Twitter hesabı kullananların işini de kolaylaştıracak. Profiller arasında kullanıcı girişi ve çıkışı yapmadan hızlıca geçiş yapılabilecek. Bu özellik yıllardır mobil uygulamada bulunuyordu.

İLGİLİ HABERLER