Teknoloji

Twitter yeni profil tasarımını herkesin kullanımına sundu

Yeniden tasarlanmış profil sayfalarını son birkaç haftadır test eden Twitter nihayet yeni görünümü bütün kullanıcılara sunmaya başladı. Arzu eden kullanıcılar bu sayfayı takip ederek yeni profil tasarımına hemen geçiş yapabilirler.

twitter-yeni-gorunum-sabrikustur-230414 (650 x 336)

Geniş kapsamlı yenileme sonucunda Twitter profilleri görsel açıdan Facebook ve Google+ profil sayfalarına daha fazla benzedi. Dikkat çeken ilk ayrıntı her sayfanın tepesine yerleştirilen ve büyük alan kaplayan kapak fotoğrafı oluyor. Ayrıca bunun yanı sıra boyutu büyütülen profil fotoğrafları da göze çarpıyor. Twitter kullanıcıların bu iki alanı da kişisel fotoğraflarıyla doldurması noktasında teşvikte bulunuyor, ancak bununla birlikte kullanabileceğiniz çeşitli kapak görsellerini de sunuyor.

Yıllardır profil sayfalarında yer alan ve kullanıcı tweet’lerini kronolojik sıraya göre alt alta listeleyen yılların görünümü geride bırakılıyor, bunun yerine Twitter aktivitesinin mozaik görünümü sunuluyor. Bu arada takip ettiğiniz hesapların tweet’lerinin listelendiği tweet’ler sayfası bu değişimden etkilenmiyor.

Elden geçirilen tasarımla birlikte şirket kullanıcıların favorilere eklediği tweet’lere erişimi de yeni eklediği favoriler sayacıyla daha da kolaylaştırıyor. Listelere erişim için “Daha fazla” kısayoluna tıklamak ve açılan menü içinden bunu seçmek gerekiyor.

Bu arada kullanıcılar istedikleri bir tweet’i profillerinin tepesine sabitleyebiliyor. Twitter bunun normal tanıtım açıklamasıyla birlikte kullanılabilecek güzel bir özellik olduğunun altını çiziyor.

Kullanıcıların yayınladıkları her bir tweet içinde retweet ve favori sayıları gibi katılım verileri de göze rahatlıkla çarpacak şekilde gösteriliyor. Bu arada sık retweet edilen tweet’ler de daha büyük şekilde sayfada yer alıyor.

Twitter söz konusu değişiklikle birlikte profil sayfalarında büyük bir değişiklik yapmış oldu. Bu yeni profil sayfaları markaların Twitter pazarlamalarında profil sayfalarını daha fazla kullanmalarını da sağlayacaktır.

İlgili >> Twitter

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER