Manşetler

Elon Musk: Twitter’a yeni kullanıcı kaydı tüm zamanların en yüksek seviyesinde

twitter microsoft

Bundan bir ay önce Twitter’ı devralan Elon Musk, mikro blog servisinin yeni kullanıcı kaydında tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştığını belirtti. Kişisel hesabından platformun mevcut durumunu gösteren bazı slaytlar paylaşan Musk, kendi vizyonuyla ilgili bazı bilgiler de verdi.

Musk’ın slaytlarına göre, 16 Kasım itibarıyla mikro blog servisine her gün 2 milyondan fazla yeni kullanıcı kaydoluyor. Platforma günlük kullanıcı kaydının 2021’in aynı dönemine göre yüzde 66 daha fazla olduğu Musk’ın dikkat çektiği noktalar arasında yer alıyor.

Musk platformda geçirilen aktif dakika miktarının da rekor seviyede olduğunu belirtti. 8-15 Kasım tarihleri arasında kullanıcıların platformda geçirdikleri ortalama aktif dakikaların toplamının 8 milyarı geçtiği ve bunun bir önceki yılın aynı döneminden yüzde 30 daha fazla olduğu ifade edildi. Musk, nefret söylemi görünürlüğünün azaldığını gösteren bir görsel de paylaştı.

Musk’ın paylaştığı veriler doğru olsa bile, pek çok tartışmayı beraberinde getirecek türden. Örneğin, nefret söylemi grafiği durumun resmini tam anlamıyla çizmekte yetersiz kalıyor. Öncelikle alttaki küçük yazılar verilerin sadece İngilizce paylaşımları kapsadığını belirtiyor. Buna ek olarak, Twitter’ın özellikle transeksüellere yönelik nefret söylemini engellemeye yönelik politikasından vazgeçtiğini gösteren haberler de gündeme gelmişti.

Musk: Twitter 12 ila 18 ay içinde 1 milyar kullanıcıya ulaşabilir

Musk’ın paylaşmamayı tercih ettiği veriler de oldukça dikkat çekici. Örneğin, şirketin mali durumunu gösteren bir grafik Musk’ın sunumunda yer almıyor. Kısa süre önce Musk’ın şirket çalışanlarına “İflas ihtimal dışı değil” şeklinde bir açıklama yaptığı da biliniyor. Yeni bir habere göre, Twitter Musk’ın yönetimi devralmasının ardından en büyük 100 reklam vereninden 50’sini kaybetti.

Musk’a göre, Twitter 12 ila 18 ay içinde 1 milyar kullanıcıya ulaşabilir. Bu hedefe ulaşılması için mikro blog servisinin yeni kullanıcı kaydını dramatik seviyede artırması gerekiyor. Her hafta 2 milyon yeni kullanıcı kazanıldığı takdirde bu sayı bir yılın sonunda 104 milyon olacaktır. 2022 itibarıyla mikro blog servisinin aylık aktif kullanıcı sayısı 450 milyon civarındaydı.

İLGİLİ HABERLER