Manşetler

Twitter yeni kullanıcı arayüzünü tanıttı, yenilenmiş iPhone ve Android uygulamalarını yayınladı – Video

Twitter geniş kapsamlı bir arayüz değişikliğine gidiyor. Bu değişiklik hem web sitesinin hem de ücretsiz olarak sunulan iOS ve Android uygulamalarının tasarımlarını kapsıyor. Twitter böylelikle kullanıcıların servis içinde hızlı bir şekilde gezinmesini ve multimedya içeriklerini daha fazla kullanmasını hedefliyor.

Twitter’ın yeni tasarımının ön izlemesi fly.twitter.com adresi üzerinden yapılabiliyor. Yeni web tasarımının önümüzdeki haftalarda kademeli olarak tüm kullanıcılara ulaştırılması hedefleniyor. Yeni sistemde dört ana bölüm bulunuyor: Ana Sayfa, Bağlan, Keşfet ve Ben. Bu dört bölüm hem masaüstü ve web sitelerinin hem de mobil uygulama versiyonlarının temelini oluşturuyor.

Ana Sayfa daha önceki işlevini görmeye devam ediyor. Burası en son haberleri, önem verdiğin kaynaklardan gelen yorum ve bilgileri içeren Tweetlerin bir araya toplandığı yer olarak çalışmayı sürdürecek. Bağlan bölümü ise bir kullanıcının kendisini kimin takip ettiğini veya kendisinden bahsettiğini, Tweetlerinden birini retweetlediğini veya favorilerine eklediğini gördüğü yer olarak işlev görecek. Keşfet bölümü kullancının o anki konumu, takip ettikleri ve dünyada olup bitenlere bağlı olarak özel ilgi alanlarını yansıtan sonuçların gösterildiği bir yer olacak. Kullanıcı Twitter’ı ne kadar çok kullanırsa Keşfet bölümünde daha ilgili sonuçlar görecek. Son olarak Ben bölümü de başka Twitter kullanıcılarının bir kullanıcıya Tweet gönderebileceği, onun listelerini, favorilerini, takipçilerini, resimlerini vb. diğer içeriklerini görebileceği bir alan olacak. Bunu, Facebook’taki gibi özel bir profil sayfası gibi düşünebiliriz.

Yeni web sayfası tasarımı ve iOS ile Android platformu için güncellenmiş arayüzlerin dışında Twitter birkaç ay önce satın aldığı Tweetdeck aracını da güncelledi. Bu arada iPad uygulaması da çok yakında bu yeni güncellemeleri almış olacak. Yeni web sayfası tasarımı bahsettiğimiz gibi önümüzdeki haftalarda kademeli olarak kullanıma sunulacak, ancak iOS veya Android uygulamalarını indiren kullanıcılar yeni Twitter deneyimini hemen yaşamaya başlayabilir.

Video: Yeni Twitter’ı Keşfedin

İlgili – iTunes App Store (Twitter)
İlgili – Android Market (Twitter)
İlgili – Fly.Twitter

İLGİLİ HABERLER