Teknoloji

Twitter yeni gizlilik özellikleri için kullanıcılardan yardım istiyor

twitter

Twitter bir süre önce kullanıcılarına hesaplarını kimin görebileceği ve yazdıklarını kimin okuyabileceği konusunda daha fazla kontrol imkanı veren dört özellik için çeşitli konseptler paylaşmıştı. Şirket şimdi de bu konseptler için kullanıcılarından geri bildirim istiyor.

Bu özelliklerden ilki, hesabı gizli olan kullanıcıların kendilerini takip etmeyen kişilere yanıt verirken tweet’lerini görünür kılmasını kolaylaştırıyor. Hesabı gizli olan kullanıcılar, kendilerini takip etmeyen kişilere yanıt verdiklerinde bu yanıt görülemeyebiliyor. Twitter kullanıcılara hesaplarındaki kilidi hızlı şekilde kaldırma imkanı verecek.

Bir diğer yeni özellik ise birden fazla hesabı olanlara yardımcı olacak türden. Twitter’ın “insan deneyimi tasarımcısı” Lena Emara, kullanıcılara yeni tweet oluşturma ekranı üzerinden hesap değiştirme imkanını veren bir arayüz unsurunu gösterdi. Yeni bir arayüz unsuru ise kullanıcılara hesaplarının isim, rumuz ve gizlilik durumu bilgilerini tek bir ekranda görmeyi mümkün kılıyor.

Emara’nın paylaştığı diğer iki konsept ise gizlilik üzerine odaklanıyor. Bunlardan biri, kullanıcıların mevcut konuşma ve bulunabilirlik ayarlarından memnun olup olmadığını düzenli olarak kontrol edecek. İkinci özellik ise kullanıcılara isimlerinin aratıldığını haber verecek bir sistemin ipucunu veriyor.

twitterTwitter konsept özelliklerini son kez sergilediğinde paylaşılam fikirlerin henüz inşa edilmediğini belirtmişti. Mikro blog servisinin bunları olgunlaştırmamasının da ihtimaller dahilinde olduğunu belirtmek gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER