Teknoloji

Twitter yeni bir tasarım ve yazı tipiyle yenileniyor

twitter yeni tasarım

Twitter, yeni tasarımını mobil ve web’de kullanıma sunuyor. Bu yeni tasarım kapsamında daha fazla erişilebilirlik imkanı ve daha az dağınıklık sunuyor. Eğer platformda yeterince fazla zaman geçiriyorsanız, yazı tipi değişikliğini hemen fark edeceksiniz. Daha ince ayarlar arasında bazı renklere daha fazla kontrast eklenmesi, görsel dağınıklığın azaltılması ve daha fazlası yer alıyor.

Geçen ocak ayında Twitter, şirketin ilk tescilli yazı tipi olan Chirp’ü tanıtmış, bunun hakkında detayları vermişti. Şirket yazı tipini, günlük kullanım için yeterince okunaklı olacak farklı bir görünüm sunmak da dahil olmak üzere birden fazla hedefi karşılayacak şekilde tasarladığını söylemişti.

Bugünkü güncellemesinde Twitter, Chirp yazı tipini kullanıma sunduğunu ve bundan sonra Batı dilindeki tüm metinlerin sola hizalanacağını söyledi. Bunun ötesinde, güncelleme, yüksek kontrastlı öğeler ve Twitter’ın tweet’lenmiş içeriği daha fazla öne çıkaracağı, platforma özgü mavi renklerde bir azalma getiriyor.

https://twitter.com/TwitterDesign/status/1425505308563099650

Twitter yakın gelecekte kullanıcılara yeni bir renk paleti vereceğini ve bunun yeni renkler içereceğini söyledi. Yeni eklenen düğmeler, aynı şekilde yüksek kontrastlı görünüme sahiptir ve istediğiniz düğmeleri aramak için harcayacağınız süreyi azaltır.

Bunun ötesinde Twitter, en yeni tasarımının basitleştirilmiş bir görünüm elde etmek amacıyla görsel dağınıklığı temizlediğini belirtiyor. Gereksiz ayırıcı çizgiler temizlendi, ileride daha az gri arka plan olduğunu fark edeceksiniz. Aynı şekilde görsel alan miktarı artırıldı, Twitter böylece kullanıcıların metni daha kolay okuyabileceğini söylüyor.

Değişiklikler hem mobilde hem de web’de görülmeye başlıyor. Twitter, gelecekte beklenen dağıtımlarda ek tasarım güncellemelerinin de bulunacağını kaydetti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER