Teknoloji

Twitter yeni açtığı hesap onayı başvurularını daha bir hafta sonra askıya aldı

tweetdeck twitter

Twitter, hesap doğrulama programını geçen hafta yeniden başlatmıştı ve herkesin mavi tik onay işareti için başvurmasına izin vermişti. Ancak şirket, halihazırda almış olduğu başvuruların hacmi nedeniyle yeni başvuruları kabul etmeyi duraklatma kararı aldı.

Şirket, konuyla ilgili olarak attığı bir tweet’te “Doğrulama isteklerini alıyoruz” dedi. “Bu yüzden, gönderilenleri gözden geçirirken şimdilik daha fazlasını kabul etmeye ara vermeliyiz. İstekleri yakında yeniden açacağız!” ifadesini kullandı.

Twitter hesap onayı programını başvurular için 20 Mayıs’ta yeniden açtığında, talepler için zaman çizelgesinin uzayabileceği konusunda uyardı. Twitter konuyla ilgili blog yazısında, “Başvurunuzu gönderdikten sonra, birkaç gün içinde bizden e-postayla yanıt gelmesini bekleyebilirsiniz, ancak bu, sıramızda kaç açık başvuru olduğuna bağlı olarak birkaç hafta kadar sürebilir” dedi. Ancak görünen o ki, başvuruların hacmi o kadar büyük hâle geldi ki, Twitter, programın yeniden açılmasından sadece sekiz gün sonra başvuruları tamamen duraklatmayı tercih etti.

Yeni programla birlikte, herkesin gıpta ile baktığı mavi tik onay işaretini almak için başvurmak mümkün oluyordu. Herkesin ilgi gösterdiği bir işaret için çok fazla sayıda başvurunun olması hiç de şaşırtıcı değil. Yeni yönergelere göre, altı hesap kategorisi doğrulamaya hak kazanabiliyor. Bunlar; devlet; şirketler, markalar ve kuruluşlar; haber kuruluşları ve gazeteciler; eğlence; spor ve oyun; ve aktivistler, organizatörler ve diğer etkili kişiler olarak sıralanıyor.

Twitter, 2017 yılında beyazların üstünlüğünü savunan ırkçı bir kişinin hesabı için doğrulama işareti verdikten sonra gelen tepkiler nedeniyle, hesap doğrulamayı askıya almıştı. Şirket, ocak ayında yenileme politikasını yenileyerek hesap onayı başvurularını yeniden almaya başlayacağının işaretini vermişti.

İLGİLİ HABERLER