Teknoloji

Twitter yazıların paylaşılmadan önce okunmasını hatırlatıyor

twitter microsoft

Twitter, internet ortamındaki anlamlı tartışmaların üzerindeki en büyük tehditlerden biri olan “yazıları okumadan paylaşan insanlar”a karşı harekete geçti. Mikro blog servisi, Android uygulamasında bunun için yeni bir teste başladı. Söz konusu testte, içinde bir makale bağlantısı bulunan tweetlerin retweet edilmesinden önce kullanıcılara makaleyi okuyup isteyip istemedikleri soruluyor. Şirket böylelikle daha “bilgili tartışmaların” önünün açılacağına inanıyor.

Twitter’dan konuyla ilgili olarak Engadget sitesine gönderilen açıklamada, özelliğin iOS’te test edilmesi konusunda henüz bir takvim belirlenmediği ifade edildi.

Twitter’ın bu tarz bir özelliği test etmesine çok da şaşırmamak gerekiyor. Mikro blog servisi, ABD başkanlık seçimi yaklaştıkça yanlış bilgiye karşı olan savaşında biraz daha sertleşiyor. Şirket, bunun için kullanıcılarını da “paylaşmadan önce okuma” konusunda uyarıyor. Böylelikle yanlış bilgilerin yayılmasının yavaşlayacağına inanılıyor. WhatsApp da benzer endişelerle mesajların iletimine sınırlama getirmişti.

Twitter, tüm kullanıcılarından saçma bir makaleyi paylaşmadan önce “eleştirel düşünme” mekanizmasını devreye sokmasını beklemiyor. Ancak bazı durumlarda anlık bir duraklamanın bile yanlışlığın yayılmasını engellemek için yeterli olacağını unutmamak gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER