Teknoloji

Twitter yapışkan fotoğraf etiketleri ile tweetler zenginleştirecek

twitter

Yapışkan etiketler birçok mesajlaşma ve sosyal ağ uygulamasının temel özelliklerinden bir tanesi hâline geldi. Bunları çok yakında Twitter’dan paylaştığınız fotoğraflarda da görebileceksiniz.

Recode‘un haberine göre şirket şu anda belirli sayıda kullanıcıdan oluşan kapalı bir grupla yapışkan fotoğraf etiketlerini test ediyor. Fotoğrafları güzelleştirmenin yanı sıra, diğer kullanıcıların aynı görseli nasıl düzenlediğini de görebilecek, popüler konulara veya flaş gelişmelere ilişkin görsel tavsiyeleri alabileceksiniz.

Twitter fotoğrafların kaynağı, kullanıcılara hangi görsellerin önerileceğinin nasıl belirleneceği veya üzerinde test çalışmalarını sürdürdüğü bu özelliği daha fazla kullanıcıya ne zaman sunacağı hakkında herhangi bir detay paylaşmadı. Recode sitesine konuşan bir sözcü, servisi daha etkileyici hâle getirecek yeni yöntemleri sürekli araştırdıklarını söylemekle yetindi.

Twitter diğerleriyle arasındaki bir farkı daha kapatacak

Zaman akışında görsel barındıran tweetler, sadece yazıyla oluşanlardan daha fazla dikkat çekiyor. İnsanlara fotoğrafları Facebook ve Snapchat gibi uygulamalarda olduğu gibi paylaşma fırsatı sunmak, sosyal ağı yeni kullanıcılara daha tanıdık ve kolay alışılır hâle getirecektir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER