Teknoloji

Twitter’dan yanlış bilgilerin yayılmasını engellemek için bir adım daha

twitter çift aşamalı doğrulama
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Twitter kriz anında yanlış bilgilerin yayılmasını engellemek adına yeni bir politikanın duyurusunu yaptı. Bu yeni politika, yanlış bilgiler barındıran tweetlerin öne çıkarılmasının engellenmesini öngörüyor.

Mikro blog servisinin güvenlik ve itibardan sorumlu yöneticisi Yoel Roth, içerik moderasyonunun bir içeriği platformda tutmaktan veya kaldırmaktan daha fazlası olduğunu belirtti. Alınabilecek aksiyonların sayısının artırıldığını söyleyen Roth, uygulanan yaptırımın olası zararın potansiyel etkisiyle orantılı hâle geleceğini dile getirdi.

Acil durumlarda veya kriz anlarında Twitter’da yalan haberler çok daha hızlı ve yaygın bir şekilde dolaşmaya başlıyor. Çünkü pek çok kişi karşısına çıkan bilginin doğruluğunu ve güvenilirliğini kontrol etmeden hızlı şekilde paylaşmayı tercih ediyor.

Mikro blog servisinin yeni politikasına göre, yanlış bilgi içeren tweetler doğrudan silinmeyecek veya kaldırılmayacak. Ancak bu paylaşımlara bir uyarı etiketi eklenecek ve kullanıcıların tweet’i görmeden önce bir butonu tıklatması gerekiyor. Bu mekanizma hâlihazırda platformda bazı görsellerin gösterimi için kullanılan yönteme benzer bir şekilde işleyecek. Yanlış bilgi içeren tweetlerin reklam olarak öne çıkarılmasına da izin verilmeyecek.

Bu katı kurallar sadece kriz anlarında geçerli olacak. İlk etapta Rusya’nın Ukrayna’yı işgaliyle ilgili haberler de yeni politikanın kapsamında yer alacak.

Twitter için son zamanlar oldukça hareketli geçiyor. Elon Musk’ın mikro blog servisini satın alma teklifi kabul edilse de, sürecin pek kolay şekilde ilerlemeyeceği anlaşılıyor.

İLGİLİ HABERLER