Teknoloji

Twitter yanlış bilgi ile mücadele için yeni etiketler geliştiriyor

btk twitter

Twitter yanlış bilgi ile olan mücadelesinde eski ABD Başkanı Donald Trump’ı bile karşısına almaktan çekinmemişti. Pandemi dönemindeki yanlış bilgiler için tweetlere uyarı etiketi ekleyen mikro blog servisi, bu etiketlerin sayısını artırmayı hedefliyor.

Kullanıcılar yakında bazı paylaşımların altında üç farklı türde uyarı etiketi görecek. Bu etiketlerle yanlış bilgilerin çürütülmesine katkı sağlanması amaçlanıyor. Yeni uyarılar “En son gelişmeleri öğrenin”, “Bilgi almaya devam edin” ve “Yanıltıcı” başlıklarını taşıyor. Bu uyarılara daha fazla bilgi almayı sağlayacak bağlantılar da eşlik edecek.

Twitter benzer etiketleri neredeyse bir yıldır COVID-19 ile ilgili paylaşımlarda kullanıyor. Bu etiketler üzerinden kullanıcılar harici internet sitelerine veya Twitter içinde özel olarak hazırlanan Anlar’a yönlendiriliyor.

Twitter’ın yeni yanlış bilgi etiketlerini ortaya çıkaran isim uygulama geliştiricisi Jane Manchun Wong oldu. Wong, Twitter’ın “Chirp” isimli yeni yazı tipini gösteren paylaşımları da göstermeyi ihmal etmedi. Chirp’in duyurusu geçtiğimiz ocak ayının sonlarında yapılmıştı.

Twitter yanlış bilgi ile mücadele kapsamında ABD başkanlık seçimi döneminde sürekli olarak duyurular paylaşmıştı. Şirket sonuçların kesinleşmesinin ardından yanıltıcı bilgiler vermeyi sürdürdüğü gerekçesiyle eski ABD Başkanı Donald Trump’ın hesabını da kalıcı olarak kapatmıştı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER