Teknoloji

Twitter’da şaşırtıcı değişiklik: Yanıtlar karmaşık hâle geldi

twitter for you
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Twitter, son zamanlarda yaptığı şaşırtıcı değişiklikle yanıtları incelemeyi daha zor hâle getirdi. Artık, yanıtlara bakarken, tweet’lerin kullanıcının kime yanıt verdiğini göstermediği görülüyor. Bu durum, yanıtların bağlamsız ve karmaşık bir dizi mesaj gibi görünmesine yol açıyor.

Bu değişiklik, giderek kötüleşen Twitter deneyimini daha da kötüleştiriyor. Bir tweet’in yanıtlarına tıkladığınızda, yanıtları eskiden olduğu gibi tweet’in altında görebilirsiniz, ancak ana tweet’le aralarındaki bağlantı o kadar belirgin değil. Tweet’lerinize gelen yanıtlar, hâlâ Bildirimler sekmenizde görünse de, bunlar kasıtlı olmayan rastgele tweet’ler gibi görünüyor.

İlginçtir ki, bazı durumlarda TweetDeck’te yanıt bilgilerinin görüldüğü belirtiliyor. Ayrıca, Twitter.com’da, kullanıcı kendi tweet’lerine gelen yanıtların bağlı olduğu gri bir çizgi görebilir.

Tüm bunlar, bu değişikliğin sadece bir hata olabileceğine işaret ediyor. Zaten haberi hazırlarken kontrol ettiğimizde, yanıtların üstünde ana tweet’in görüldüğüne tanık oluyoruz. Ancak, Elon Musk’ın Twitter’ında yaşanan genel ürün karmaşası ve maliyet kesintisi göz önüne alındığında, çok da umutlu değiliz. Twitter’dan yorum almak için kendilerine ulaşan basın mensupları ise otomatik olarak gönderilen “kaka” emojisini yanıt olarak alıyor.

İLGİLİ HABERLER