Teknoloji

Twitter yanıtlarında yaşanan sorunlar giderildi

btk twitter

Bu hafta başında Twitter yanıtlarındaki sorunlar nedeniyle, kullanıcıların kime yanıt yazdığı tam olarak görülemiyordu. Bu durum, yanıtların belirsiz bir şekilde gözükmesine ve bağlamdan kopuk gözükmesine neden oluyordu. Ancak, çarşamba günü, Twitter web sitesinde yanıtlar, yeniden kime yazıldığını gösterir şekilde düzeltildi.

Bu değişikliğin bir hata mı yoksa kasıtlı bir değişiklik mi olduğu henüz belirsizliğini koruyor. Twitter’dan resmi bir açıklama gelmese de, bu sadece bir hata olabilir. Çünkü, Twitter.com’daki tweet’ler yanıt bilgilerini göstermese de, TweetDeck ve web sayfalarına eklenmiş tweet’lerde hâlâ yanıt bilgilerini görmek mümkün oluyordu. Ne yazık ki, iOS platformunda yanıtların hala kime yazıldığını görülmüyor, ancak yakında bu sorunun da giderileceği ümit ediliyor.

Eğer bu sadece bir hata ise, Twitter’ın son zamanlarda karşılaştığı birçok teknik sorundan sadece bir tanesi olarak nitelendirilebilir. Bu ayın başlarında bazı sorunlar bağlantı ve resimleri etkiledi ve bunun tek bir mühendis tarafından yapılan bir değişiklik nedeniyle olduğu ortaya çıktı. Şubat ayının başlarında ise, insanların tweet atmalarına engel olan bazı sorunlar yaşandı. Ve geçtiğimiz yılın sonlarında, site birkaç saat boyunca çalışmadı. Kalan çalışanların birçok farklı işten çıkarma dalgasına ve CEO Elon Musk’ın çeşitli maliyet tasarrufu önlemlerine uyum sağlamaları gerekti. Belki de bu yanıt sorunu da tüm bunlardan kaynaklanan garip durumlardan sadece bir tanesidir.

İLGİLİ HABERLER