Teknoloji

Twitter yanıt sınırlama özelliğini tüm kullanıcılarına açıyor

tweetdeck twitter

Twitter, yanıt sınırlama özelliğini iOS uygulamasının tüm kullanıcılarına açıyor. Mikro blog servisi, söz konusu özelliği mayıs ayında test etmeye başlamıştı. İlk etapta sınırlı sayıda kullanıcının yararlanabildiği bu özellik sonunda geniş ölçekli kullanıma hazır hâle gelmişe benziyor.

Twitter’ın App Store’daki uygulama sayfasında ilgili güncellemeye dair şu ifadeler bulunuyor: “Mayıs ayında tamamen istediğiniz kişilerle sohbet etmenizi sağlayan, böylelikle daha anlamlı değişiklikler yaratmanızı mümkün kılan bir yöntemi test etmeye başlamıştık. Artık bu yeni özelliği herkes kullanabilir ve tweetlerine yanıt verebilecek kişileri seçebilir.”

Bu özellikten yararlanmak için yeni tweet oluşturma ekranında klavyenin üstündeki “Herkes yanıt verebilir” yazılı kutuya dokunmak gerekiyor. Burada kullanıcıların karşısına “Herkes”, “Takip ettiğiniz kişiler” ve “Sadece bahsettiğiniz kişiler” olmak üzere üç seçenek çıkıyor. Bu üç seçenek arasından tercih edilen varsayılan olarak ayarlanıyor.

Bu özellik, Twitter’ın son zamanlardaki ilginç değişiklikleri arasında bulunuyor. Platformda yeni iletişim ve eğlence yöntemleri de doğuran yanıt sınırlama özelliği, tacizden kaçmayı kolaylaştırıyor. Ancak bu özelliğin Twitter’ın önemli unsurlarından biri olan karşılıklı diyalogu da baltalayabileceği belirtiliyor.

Twitter yanıt sınırlama özelliğini Android ve web’e ne zaman getireceği konusunda şu an için bilgi vermiş değil.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER