Teknoloji

Twitter yanıt sınırlama özelliğini herkesin kullanımına açtı

Twitter yanıt sınırlama özelliğini herkesin kullanımına açtı
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Twitter yanıt sınırlama özelliğini tüm kullanıcılara sunmaya başladı. Böylelikle yazdığınız her tweete yanıt yazmayı alışkanlık hâline getirmiş kişileri engelleyebilirsiniz. Konuyla ilgili olarak salı günü yayınlanan blog yazısında görüş belirten Twitter ürün yönetim direktörü Suzanne Xie, bu özelliğin platformun insanlara platform üzerinde gerçekleştirdikleri sohbetler üzerinde daha fazla kontrol vermeyi amaçladığını kaydetti.

Xie, konuyla ilgili blog yazısında, “Bazen insanlar kimin yanıt verebileceğini seçebildiklerinde neler olduğu hakkında konuşmaktan daha rahat oluyor,” dedi ve Twitter’ın, insanların daha önce mümkün olmayan konuşmalar yapmak için bu ayarları kullandığını gördüğünü ekledi. “Bugünden itibaren, istenmeyen yanıtların anlamlı konuşmalara engel olmaması için herkes bu ayarları kullanabilecek.”

Tweet yanıtlamayı sınırlandırma nasıl çalışıyor?

Söz konusu özellik şu şekilde çalışıyor: Kullanıcılar bir tweet göndermeden önce sol altta üç seçenek görebilecekler: “Herkes yanıtlayabilir” standart ayar olurken bunun yanında “Takip ettiğin kişiler” ve “Yalnızca bahsettiğin kişiler” şeklinde seçenekler de bulunuyor. Eğer varsayılandan farklı bir ayarı seçerseniz, yanıt simgesi izin verilmeyen kişiler için gri renkte oluyor. Diğer Twitter kullanıcıları, yanıt veremeseler bile, söz konusu tweeti retweet etme, yorum yapma, paylaşma ve beğenme gibi işlemleri gerçekleştirebiliyor.

Twitter yanıt sınırlama özelliğini herkesin kullanımına açtı

Xie, blog yazısında Twitter’ın araştırmalarının, sınırlandırılmış yanıt özelliğine sahip kişilerin tweet atarken daha rahat hissettiklerini, gereksiz gönderilere ve tacize karşı daha korunaklı olduklarını düşündüklerini kaydetti. Aynı zamanda istenmeyen direkt mesajlarda da bir artış görülmediğini de vurguladı. Ayrıca Twitter, test süreci boyunca bu ayarları kullanan kişilerin yüzde 60’ının daha önce platformun sessize alma veya engelleme seçeneklerini hiç kullanmadığını da saptamış.

Twitter sınırlandırılmış yanıt özelliğini geçtiğimiz mayıs ayından beri test ediyor. Geçen hafta da mobil uygulamasının iPhone versiyonu için bir güncelleme çıkmış ve bu özelliğin genel dağıtımının yakın olduğunun işaretlerini vermişti. Twitter, daha sonra bu özellikle ilgili güncelleme notlarının yanlışlıkla, zamanından erken yayınlandığını kaydetmişti.

Yanıtları sınırlandırmanın Twitter’da sohbeti daha verimli hâle getirip getirmediği zamanla görülecek. Ancak şirket bu ayarı kullanan bazı kullanıcıların politika veya sosyal konular hakkında daha hassas sohbetler gerçekleştirdiğini söylüyor. Blog yazısında, “İnsanlar düşüncelerinin daha fazlasını paylaşıyor. Black Lives Matter ve COVID-19 gibi konularda bu ayarları kullanan tweetler, bu ayarları kullanmayanlara göre ortalama olarak daha uzun.” ifadesi de yer alıyor. Ve “farklı görüşler” de yorumla veya alıntılayarak retweet etme seçeneğiyle hâlâ paylaşılabiliyor. Sonuç olarak her tweete cevap verenler her tweeti retweet edenler hâline dönüşebilir.

İLGİLİ HABERLER