Teknoloji

Twitter yakınlardaki tweet’leri gösteren özelliği test etmeye devam ediyor

twitter çift aşamalı doğrulama

Twitter’ın mobil uygulamalarında yakınlardaki tweet’leri gösteren özelliği test etmeye başladığı geçtiğimiz nisan ayında AllThingsD tarafından yayınlanan haberle ortaya çıkmıştı. Aradan geçen 8 aylık döneme rağmen söz konusu özellik resmi olarak görücüye çıkmazken, The Wall Street Journal’ın haberi özelliğe dair testlerin halen sürdüğünü ortaya koydu.

twitter-logo-230513

Daha önce yerel keşif konusu üzerine eğilmeyen Twitter’da kullanıcıların akıllı telefonlarından gönderdikleri tweet’lerde konum bilgisi varsayılan olarak kapatılıyor. Ancak şirketin yakınlardaki tweet’leri gösteren özelliği test etmesi gelecekte konum bilgisi içeren tweet’lerin olağan bir durum haline gelebileceği düşüncesini oluşturuyor.

twitter-yakinlardaki-tweet-161213

Yakınlardaki tweet’lerin görülebilmesi teorik açıdan bakıldığı zaman kulağa faydalı geliyor. Örneğin yürürken yakınında atılan tweet’leri kontrol eden bir kullanıcının o bölgedeki ilginç bir etkinlikten haberdar olması son derece kolay hale geliyor. Twitter’dan konuya ilişkin somut bir açıklama gelmezken, şirketin Twitter Experiments programı çerçevesinde sürekli olarak farklı özellikleri test ettiği belirtildi.

İlgili >> The Wall Street Journal

İLGİLİ HABERLER