Teknoloji

X uygulaması, App Store’da hâlâ Twitter adıyla görünüyor

x görüntülü görüşme

Göz alıcı bir logo değişikliği, hedef kitlenin dikkatini çeken yeni bir isim ve heyecan verici özellikler. Bir uygulamanın yeniden markalaşmasını düşündüğünüzde aklınıza gelenler genellikle bunlar olur. Ancak, teknoloji dünyasının en tanınmış simalarından Elon Musk’ın X uygulaması için durum böyle değil. Twitter’ın yeniden markalaşma çabaları, Apple’ın uygulama mağazasında bir karmaşa oluşturmuş durumda.

İsim değişikliğine rağmen, Twitter adı App Store’da hâlâ varlığını koruyor

Uygulama mağazaları, genellikle uygulamaların isimlerini ve logolarını birkaç tıklama ile güncelleyebilir. Ancak, Twitter’ın yeniden markalaşmasına rağmen, Apple’ın uygulama mağazasında uygulamanın adı hala Twitter olarak görünüyor. Bunun nedeni, Apple’ın uygulamaların en az iki karakterle listelenmesini gerektirmesi.

App Store’da arama çubuğuna ‘X’, ‘X app’ veya ‘Twitter’ yazıldığında, sonuçlar arasında hala Twitter bulunuyor. ‘X’ araması yapıldığında ise Xbox veya VPN servisi gibi sonuçlar ortaya çıkıyor. Ancak, ‘X app’ araması yaptığınızda Twitter, sonuçlar arasında yer alıyor. Uygulamanın sayfasına gidildiğinde ise, büyük bir X logosu ve Twitter ismi dikkat çekiyor.

Elon Musk’ın Twitter’ı X’e dönüştürme planı, bu hafta itibarıyla hayata geçmiş oldu. Ancak, bu süreç ne yazık ki beklenildiği gibi sorunsuz bir şekilde ilerlemiyor. Uygulamanın yeniden adlandırılması, Twitter ve X arasında bir karışıklık yaratıyor. Yine de, bu haberi yayına hazırlarken kontrol ettiğimizde, iPhone’daki güncellenmiş Twitter uygulaması, sadece logosuyla değil, adıyla da “X” olarak görünüyordu.

Öte yandan, X’in uygulamanın Google Play Store’daki adı da hâlâ Twitter olarak görünüyor. Ne var ki, bu platformda uygulama ikonu değişikliği çoktan gerçekleşti. Birkaç gün içinde iki platformda da işlerin tamamen rayına oturacağını düşünüyoruz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER