Teknoloji

Twitter Windows 10 uygulamasına “popüler hikayeler” sayfası eklendi

twitter-windows-10-080915

Twitter Windows 10 uygulaması için yayınlanan son güncelleme, hem uygulamaya ilginç bir özellik getirdi hem de kısmen de olsa uygulamayı farklı platformlardaki muadillerine daha yakın bir konuma yerleştirdi.

Örneğin, uygulamanın yeni sürümüyle karakter israfı gerçekleştirmeden tweetlerden alıntı yapmak mümkün hâle geliyor. Söz konusu özellik web ve mobil uygulamalarda geçtiğimiz nisan ayından bu yana sunuluyor.

Buna ek olarak, Twitter Windows 10 uygulamasının yeni sürümü, “Şu Anda Oluyor” adını taşıyan ve popüler hikayeleri bir araya toplayan bir bölümü de barındırıyor. Ancak, özelliği test edenlerden bazıları gösterilen hikayelerin ilgi alanlarını yansıtmadığına dikkat çekiyor ve bu özellik üstünde biraz çalışmanın gerekebileceğini belirtiyor.

Windows 10 Mobile, halen beta sürecinde olduğu için yeni Twitter Windows 10 uygulaması henüz bu platforma gelmiş değil. Ancak Windows 10 Mobile’ın resmen yayınlanmasıyla birlikte Twitter gibi “evrensel” uygulamalar Windows 10 işletim sistemli tüm cihazlarda çalışabilecek. Microsoft, böylelikle mobil uygulamaların daha güncellenmesi problemini de ortadan kaldırmayı amaçlıyor.

İLGİLİ HABERLER