Teknoloji

Twitter yenilenen web arayüzünü kullanıcılarla buluşturuyor

twitter web

Twitter web sitesinin yeni tasarımını kullanıcılarıyla buluşturmaya başladı. Yenilenen arayüzle birlikte kullanıcılara yeniden tasarlanmış emoji butonuna kadar uzanan çeşitli değişiklikler sunuluyor. En önemli değişiklik olarak da tweet oluşturmayı kolaylaştıran küçük kısayolların eklenmesi öne çıkıyor.

Yeni tweet oluşturma kutusundaki büyük ve özel bir buton ile tweetlere rahatlıkla emoji eklenebiliyor. Buna ek olarak “İlgini çekebilecek gündemler” bölümünü büyütüp ekranın sağ tarafına taşıyan Twitter, küçük dokunuşlarla bir sohbete kimin dahil olduğunu görmeyi de kolaylaştırıyor. Yapılan değişikliklerle birlikte Twitter’ın masaüstü versiyonunun ana ekranındaki bölüm sayısı üçten ikiye inerken, hem tweet okumak hem de yeni tweet göndermek kolaylaşıyor.

https://twitter.com/Twitter/status/1087791357756956680

Yapılan değişiklikler, Twitter’ın daha önce duyurusunu yaptığı yenilikler arasında bulunmuyor. Mikro blog servisi, hâlihazırda durum güncellemesi ve zincirleme yanıt özelliği gibi değişikliklerin beta testlerini sürdürüyor. Bu özellikler henüz kullanıcılarla buluşmaya başlamış değil.

Twitter web sitesinin yeni tasarımına geçiş imkanını şu an için belli kullanıcılarına, isteğe bağlı olarak sunuyor. Yeni tasarımın ne zaman tüm kullanıcılar için standart hâline geleceği konusunda şimdilik bilgi verilmiş değil.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER