Teknoloji

Twitter web sitesinden atılan tweet’ler için emoji desteği getirdi

Biz Anayasa Mahkemesi’nin dün aldığı karardan sonra Twitter’ın erişime açılmasını bekleyeduralım, Twitter Türkiye’den erişimin kapalı olduğu geçen iki hafta boyunca da çeşitli yeniliklere imza atmayı sürdürdü.

twitter-emoji-030414

Son olarak “emoji” olarak bilinen ve yazıların sıkıcılığını gideren, hisleri de yazıda bir şekilde anlatmaya olanak sağlayan simgeler Twitter’ın web arayüzüne de geldi.

Twitter web sitesinden atılan tweet’ler için kendi karakter setini geliştirdi, böylelikle tüm platformlar genelinde daha iyi bir emoji kullanım deneyimine imza atmış oldu. Şimdiye kadar emoji desteği sadece bu karakterlerin dahil edildiği Android, iOS ve OS X platformunda çalışan uygulamalarda sunuluyordu.

Ne var ki, yeni emoji karakterler web sayfalarına yerleştirilen tweet’lerle tam olarak uyumlu değil. Windows’ta her bir karakter tweet’te ne olduğunu görmek için tıklamadıktan sonra siyah renkli kareler olarak görüntüleniyor. Diğer platformlar da kendilerine ait normal karakter setlerini gösteriyor. Ne var ki, işler henüz başlangç aşamasında, zaman geçtikçe şu anda karşılaşılan problemler de giderilmiş olacaktır.

İlgili >>Twitter (Support)

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER