Teknoloji

Twitter web sitesinde resimleri tam boyutta gösterecek

twitter microsoft

Twitter artık web sitesinde de görselleri kırpmayacak. Mobil uygulamalarından resim kırpma algoritmasını bir süre önce kaldıran mikro blog servisi, artık web sitesinde de kullanıcılara resimlerin tamamını ekstra bir tıklatmaya gerek kalmadan gösterecek.

Twitter’a web sitesi üzerinden görsel yüklerken de kullanıcılar yeni formata uygun ön izlemeyi görebilecek. Platform tam boyutlu ön izleme penceresini “Gördüğünüz aldığınızdır” ifadesiyle tanımlıyor.

Twitter’ın görseller için kullandığı otomatik kırpma algoritması, kaldırılmadan önce tartışma konusu hâline gelmişti. Mikro blog servisinin algoritmasının siyah yüzlere karşı beyaz yüzlere ayrıcalık sağladığı ve bu nedenle görsellerde beyaz yüzlerin ön plana çıktığı fark edilmişti. Bu konuyu inceleyen Twitter ise otomatik kırpma algoritmasının bir önyargısının bulunmadığını belirtmişti.

Twitter web sitesine de tam boyutlu resim desteğinin gelmesiyle birlikte tartışmalı otomatik kırpma algoritmasının tamamen tarihe karıştığı söylenebilir. Bu formatın ortadan kalkmasının “sürpriz için açın” tarzı içerik paylaşımları yapan hesapları işlevsiz kıldığını söylemek de yanlış olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER