Teknoloji

Twitter web sitesi için Pinterest benzeri zaman akışına sahip yeni tasarım test ediliyor

Ortaya çıkan ekran görüntüleri Twitter’ın web sitesinin tasarımında köklü bir değişikliğe gidebileceğini gösteriyor. Sadece küçük bir kullanıcı grubu tarafından test edilen yeni Twitter.com tasarımına ait ekran görüntüleri Mashable tarafından yayınlanırken, test edilen tasarımın mevcut tasarıma göre son derece farklı olması göze çarpıyor.

twitter-yeni-tasarim-test-120214

Yeni tasarımda en köklü yaşandığı bölüm olarak zaman akışı ön plana çıkıyor. Tweet’lerin dikey bir düzlemde akışından vazgeçilirken, tweet’lerin kartlar veya kutuların içine yerleştirildiği görülüyor. Fotoğraflar ve içeriğe daha fazla odaklanmayı mümkün kılan bu tasarım akıllara Pinterest’in arayüzünü getiriyor.

Kapak fotoğrafının, tıpkı Google+’ta olduğu gibi, ekranın üst kısmını kapladığı yeni tasarımda tweet’ler, fotoğraflar ve videolar, takip edilenler, takipçiler, favoriler ve listeler gibi mevcut tasarımın da parçası olan sekmeler bulunuyor. Profil fotoğrafının biraz daha büyütülmesi ve yeni konumu ise akıllara Facebook’u getiriyor. Bu değişimden etkilenmeyen tek unsur ise Twitter’ın kullanışlı üst araç çubuğu olmuş gibi gözüküyor. Mikro blog servisinden konuya ilişkin resmi bir açıklama gelmezken; Pinterest, Google+ ve Facebook’tan izler taşıyan bu tasarımın asla kullanılmamasının da ihtimaller arasında olduğunu belirtmek gerekiyor.

İlgili >> Mashable

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER