Manşetler

Twitter web sitesinde sabaha karşı yaşadığı erişim sorunlarını atlattı

twitter API Pro

Twitter, en azından kullanıcılardan gelen şikayetlere ve raporlara göre, geride kalan gece saatlerinde, öncelikle masaüstü web sitesini etkileyen aralıklı sorunlarla mücadele etti. Sorunlar çeşitlilik gösterirken esas olarak içeriklerin yüklenmesi ile ilgiliydi. Ayrıca rastgele hesap oturumlarının kapatılmasına, günlük oran sınırı hatalarına ve daha fazlasına neden oldu. DownDetector’a bakıldığında, haberi yayına hazırladığımız zamanda sorunlar azalmış ve neredeyse sıfır noktasına gelmiş gibi görünüyordu.

Platformun, Musk’ın görev süresine başlamasından bu yana, en azından milyarderin satın alınmasından hemen sonraki günlerde içeriden ve eski çalışanlar tarafından öne sürülen iddialar düşünüldüğünde, herhangi bir yaygın kesinti olmadan ilerlemesi şaşırtıcı sayılabilir. Şirketin iş gücünün yaklaşık yarısını tasfiye eden büyük çaplı işten çıkarmaların ardından Musk, pek çok kişinin Twitter’ın sonunun kötü olacağını belirttiği bazı şeyler de dahil olmak üzere, abartılı fikirleri savuşturmak için tweet’ler atmaya başlamıştı. Ne var ki, Twitter veya bunun sonucunda zarar gören markalar için bu durum pek iyi sonuç vermedi.

Kullanıcıların hizmetler ve platformlarla ilgili sorunları bildirmesine olanak tanıyan popüler bir web sitesi olan Down Detector, Twitter kullanıcılarından gelen kesinti ve hata raporlarında büyük bir artış olduğunu gösteriyor. Bunlar Türkiye zamanına göre gece saatlerinde başlarken, sadece 40 dakikalık bir süre içinden tabandan 10 binin üzerinde şikayete çıktı.

Musk, birkaç gün önce attığı bir tweet’te “Twitter’ın nasıl çalıştığını anlamanın” “Rube Goldberg makinelerinin bir fraktalına” benzediğini söyleyerek dalga geçmişti etmişti ve aynı tweet dizisinde Twitter’ın “daha hassas sunucu raflarından birinin bağlantısını kestikten sonra bile” ne olursa olsun çalıştığını belirtmişti. Musk’ın ne zaman ciddi olduğu ve ne zaman esprili olmaya çalıştığı belli değil, ancak her şeye rağmen, bazı eski ve mevcut çalışanların Twitter’ın 2023’e girerkenki istikrarı hakkında son birkaç hafta içinde dile getirdikleri endişeler ışığında mevcut sorunlar hiç güven verici görünmüyor.

Kasım 2022’nin ortalarında Elon Musk, Twitter çalışanlarına, Twitter 2.0 vizyonunu kabul etmeleri ve “son derece sıkı biçimde” çalışmaları veya bir kıdem paketini kabul edip ayrılmaları gerektiğini kabul etmeleri talimatını veren tuhaf bir gece mesajı göndermişti. Bildirildiğine göre beklenenden daha fazla mühendis saçmalıklara katlanmak yerine ayrılmaya karar verdi ve bildirildiğine göre Musk bazılarından kalmalarını istemek zorunda kaldı. Bu kitlesel göç, içeriden kişilerin Twitter’ın maliyetleri düşürme misyonuyla ekstra sunucu kapasitesi de dahil olmak üzere şirketin altyapısındaki olası kesintileri araştırdığını iddia etmesinden yalnızca birkaç gün sonra geldi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER