Teknoloji

Twitter web kullanıcıları için yeni arama araçlarını çıkardı

twitter-200515

Twitter, geçtiğimiz ay gerçekleştirdiği testlerin ardından web sitesindeki yeni arama arayüzünün dağıtımına başladı. Yeni tasarım gösterilen sonuçlarda içerik bakımından bir değişiklik olmasa da, kullanıcılar sonuçları fotoğraf ve videoları ön plana çıkaran yeni bir arayüzde görüyor. Buna ek olarak, kullanıcılara daha gelişmiş sonuç filtreleme seçenekleri sunuluyor. Arama arayüzünde gerçekleştirilen bu değişiklik, Twitter’ın son aylarda web uygulamasında yaptığı en kapsamlı değişiklik olma niteliğini taşıyor. Yeni tasarım sayesinde sonuçları popüler tweetler, canlı tweetler, hesaplar, medya içerikleri ve haberler şeklinde sınıflandırmak da kolaylaşıyor.

twitter-arama-200515-1

Yeni arama sayfasında arama terimi, ana menü çubuğunun altında parlak ve renkli bir alanda gösteriliyor. Bu alanın hemen altındaysa hızlı filtreleme seçenekleri için oluşturulan butonlar yer alıyor. Popüler tweetler sekmesinde konuya ilişkin olarak ünlü hesaplardan gelen veya sıklıkla retweetlenen ve favorilere eklenen tweetler bulunuyor. Canlı tweetler sekmesindeyse arama konusuna ilişkin olarak o anda süre gelen akışı takip etmek mümkün oluyor. Fotoğraflar ve videolar sekmesinde sadece medya eki bulunan tweetlere yer verilirken, hesaplar sekmesi arama terimiyle ilgili kullanıcıları gösteriyor.

twitter-arama-200515-2

“Daha fazla seçenek” sekmesindeyse gelişmiş arama seçenekleri kullanıcılara açılır bir menü eşliğinde gösteriliyor. Kullanıcılar bu menü aracılığıyla gerçekleştirdikleri aramaları saklayabiliyor veya bir web sitesine yerleştirebiliyor. Bu menü altında daha gelişmiş filtreleme seçeneklerini de bulmak mümkün.

İLGİLİ HABERLER