Teknoloji

Twitter videolar için otomatik altyazı desteğini dağıtıma çıkardı

twitter microsoft

Twitter, erişilebilirlik konusunda çok büyük bir adım atarak videolar için otomatik altyazı özelliğini dağıtıma çıkardı. Otomatik oluşturulan altyazılar iOS, Android ve web üzerinde görüntülenebilecek ve şirketten verilen bilgiye göre çok sayıda dili destekleyecek.

Ancak bu destekle ilgili önemli bir nokta söz konusu. Sadece Twitter’a yeni eklenen videolarda otomatik altyazılar görülebilecek. Hâlihazırda altyazısı bulunmayan eski videolara yine altyazı eklenmeyecek.

Buna ek olarak, hatalı veya kötü altyazıları Twitter’a bildirmenin bir yolu da şimdilik mevcut değil. Twitter’dan konuyla ilgili olarak The Verge sitesine gönderilen açıklamada, şirketin sürekli olarak erişilebilirlik özelliklerini iyileştirmek için çalıştığı belirtildi.

Twitter’ın erişilebilirlik özellikleri konusundaki geçmişinin iyileştirmeye yönelik adımlarına rağmen biraz dalgalı olduğu söylenebilir. Şirket, 2020’de sunduğu sesli tweet özelliğini altyazı desteği olmadan çıkardığı için yoğun tepkiyle karşılaşmıştı. Bunun ardından şirketin bünyesinde özel bir erişilebilirlik ekibi olmadığı ortaya çıkmıştı.

Twitter bu olayın ardından erişilebilirlik üzerine odaklanan iki ekip kurmuş ve sesli tweet özelliği için altyazı desteğini de hayata geçirmişti. Mikro blog servisi, Spaces adını taşıyan sesli sohbet odalarında da canlı altyazı desteğini sunuyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER