Teknoloji

Twitter video ve doğrudan mesajlarda değişikliklere hazırlanıyor

twitter-logo-muhendislik-251014

Twitter çok yakında sunmayı planladığı çeşitli yeniliklerin ipuçlarını verdi. Twitter’ın düzenlediği Analist Gününde, yöneticiler analistlere doğrudan mesajlaşma, video, vb. alanlarda yapmayı planladıkları değişiklikleri anlattı.

Videodan başlayacak olursak, Twitter video konusunda sunduğu desteğin kapsamını genişletiyor. Bundan böyle Twitter uygulamaları içinden video çekimi, düzenlemesi ve paylaşımı mümkün olacak. Aslında Twitter’ın Vine uygulaması içinde benzer bir hizmet sunduğu söylenebilir, ancak Twitter uygulamasının kendisi bu kapsamın içine girmiyor. Twitter’da doğrudan yayınlanacak videolarda bir süre kısıtlamasının olup olmayacağı ise şu an için bilinmiyor.

Adını “Siz uzaktayken” olarak Türkçeleştirebileceğimiz bir özellik ise kullanıcılara Twitter’ı ziyaret etmedikleri zamanda en popüler olmuş paylaşımları göstermeyi sağlayacak. Burada amaç etkileşim yaratmak. Twitter yöneticisi Trevor O’Brien, uygulama ilk açıldığında görülen ilk şeyin mükemmel olması hâlinde, onunla daha fazla etkileşim kurulduğunu söylüyor.

Doğrudan Mesajlar da değişecek gibi görünüyor. Twitter herkesin önünde yapılan diyalogları özele taşımayı planlarken, kullanıcılara tweet’leri Doğrudan Mesaj yoluyla özelden paylaşma ve bir tartışma başlatma imkanı vermeyi hedefliyor.

Twitter yöneticileri bu değişikliklerin veya güncellemelerin bağımsız uygulamalar mı olacağı, yoksa Twitter içinde mi sunulacağı noktasında net bir bilgi vermedi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER