Teknoloji

Twitter videoların öncesinde reklam göstermeye başlıyor

twitter-amplify-121015

Twitter, geçtiğimiz hafta duyurduğu Moments (Anlar) özelliğiyle mikro blog servisini kullanıcılar için daha cazip kılma konusunda önemli bir adım atmıştı. Sosyal ağ, şimdi de reklam verenlerin gözünde daha çekici hâle gelme amacıyla yeni bir özelliği hayata geçiriyor. “Amplify” adını taşıyan program kapsamında şirketler, videolardan önce altı saniyelik reklamlar gösterebilecek. Bu yaklaşımın akıllara getirdiği ilk mecra YouTube oluyor.

İçerik sahipleri, Twitter’a şimdi olduğu gibi video yüklemeye devam edecek. Ancak artık önlerinde videolarından para kazanmak için bir seçenek olacak. Reklam verenler, kategori veya diğer seçenekler üzerinden reklamlarını yerleştirmeyi istedikleri videoları seçebilecek. Bu model altında reklam gelirinin yüzde 30’u Twitter’da, yüzde 70’i ise içerik sahibinde kalacak.

Twitter, Amplify platformunun cazibesini artırmak adına video içeriklerinin kullanıcıların akışına düşmesini de kolaylaştırıyor. Bundan böyle sadece mobil uygulamalardan değil, masaüstü web sitelerinden de Twitter’a video yüklenebilecek. GIF animasyonu yapım aracı ve Periscope videolarının doğrudan akış üzerinden izlenebilmesi de diğer yenilikler arasında bulunuyor.

Bir süredir reklam gelirini artırması için önemli baskı gören Twitter, Amplify ile bu hedefi yerine getirme konusunda önemli bir avantaja kavuşmuş oldu. Hem Twitter’a daha fazla video yerleştirmek için yeni yollar sunulması hem de Twitter’ın içerik sahiplerine Facebook ve YouTube’a kıyasla daha fazla pay bırakması, mikro blog servisinin reklam pastasından daha çok pay elde etmesi şansını yükseltiyor.

İLGİLİ HABERLER