Eğlence

Twitter video paylaşımını kolaylaştıracak bir adım atmaya hazırlanıyor

apple twitter

twitter videoTwitter video paylaşımını daha kolay hâle getirecek yeni bir araç üzerinde çalışıyor. Hâli hazırda mikro blog servisinin kullanıcıları, video eşliğinde tweet gönderebiliyor veya uygulama içinden canlı yayın başlayabiliyor. Bunun için tweet oluşturma ekranındaki kamera veya canlı butonuna dokunmak gerekiyor.

Bloomberg’de yer alan habere göre, Twitter’ın yeni çözümü ile kullanıcıların ekrana daha az dokunarak video paylaşabilmeleri amaçlanıyor. Twitter’ın rakiplerinden Snapchat’te kamera uygulama açılır açılmaz aktif hâle gelirken, Instagram’da da küçük bir sürükleme hareketi kamerayı çalıştırmaya yetiyor. Dolayısıyla Twitter’ın da kameraya erişimi kolaylaştırması mantıklı bir hamle gibi görünüyor.

Twitter’ın kamera odaklı güncellemesinin demosunu hazırladığı, ancak tasarımın henüz son şeklini almadığı ifade ediliyor. Özelliğin ne zaman kullanıcılarla buluşacağı konusunda da hâli hazırda somut bir işaret bulunmuyor. Bloomberg’in haberinde, Twitter’ın yeni kamera aracıyla oluşturulan videoların “kaybolan” türden olup olmayacağı konusunda da bilgi verilmiyor. Ancak Twitter’daki viral videoların popülaritesini düşününce kaybolan video seçeneği kulağa pek makul gelmiyor.

Twitter video stratejisini yayıncıların üzerine kurmuştu

Twitter video stratejisini büyük ölçüde yayıncıların üzerine kurmuştu. Geçtiğimiz yıl yayın kuruluşlarıyla canlı programlar için işbirliği yapan şirket, kısa süre önce tweetlere yerleştirilen videoların izlenme sayılarını da göstermeye başlamıştı. Kullanıcılar açısından Twitter üzerinden video paylaşmak, Instagram veya Snapchat gibi videolara kıyasla daha az “sezgisel” bir eylem gibi görünüyor. Canlı yayınlar için Periscope gibi bir silaha sahip olan Twitter, bu platformda daha önce kaydedilen videoların paylaşılmasına izin vermiyor. Şirket, kısa video servisi Vine’ı ise geçtiğimiz yılın başlarında kapatmıştı.

İLGİLİ HABERLER