Manşetler

Twitter’da artık 30 saniyelik videolar paylaşmak ve çoklu mesaj göndermek mümkün

twitter çift aşamalı doğrulama

twitter-logo-230513

Kullanıcılarının uygulamalarda daha fazla zaman geçirmesini amaçlayan Twitter, bu amaç doğrultusunda uzun süredir beklenen bazı özelliklerle tekliflerini genişletmeyi sürdürüyor. Twitter kullanıcıları artık iOS ve Android uygulamaları aracılığıyla 30 saniyelik videolar paylaşabilecek. Direkt mesaj özelliğinde yapılan güncelleme ise Twitter kullanıcılarına maksimum 20 kişilik gruplarda mesajlaşma imkanı veriyor.

Dağıtımı önümüzdeki günlerde tamamlanacak olan bu yeni özellikler sayesinde Twitter, bazı önemli ihtiyaçlarını karşılamış olacak. Twitter kullanıcılarının artık videolarını doğrudan mikro blog servisi üzerinden paylaşabilecek olması, şirkete Facebook ile olan rekabetinde elini güçlendirme imkanı veriyor. Haber Kaynağında paylaşılan videoların Facebook’ta geçirilen zamanı artırma konusunda önemli rol oynadığını unutmamak gerekiyor. Grup mesajlaşma özelliğinin eklenmesiyse Twitter’ın rakip sosyal ağlara kıyasla zayıf olduğu mesaj alanında biraz daha güçlenmesi anlamına geliyor.

twitter-video-2701-15

Twitter’ın video yükleme ekranı, şirketin kısa video servisi Vine’ın kullanıcılarına oldukça tanıdık gelecektir. Video kaydı gerçekleştirmek için kullanıcıların önce ekrana dokunmaları, ardından da parmaklarını ekrana basılı tutmaları gerekiyor. Birden fazla segment kaydı yapabilen kullanıcılar, memnun kalmadıkları segmentleri tek bir dokunuşla silebiliyor. iOS kullanıcılarına Film Rulosundan maksimum 30 saniyelik videoları paylaşma imkanı da sunulurken, Android kullanıcılarının bu özellik için biraz daha beklemesi gerekiyor.

twitter-dm-grup-270115

Flaş gelişmelerin bir numaralı paylaşım mekanı olan Twitter’da çok sayıda video görmek oldukça muhtemel gözüküyor. Bu videoların otomatik olarak oynatılmayacağını ayrıca belirtmekte fayda var. Twitter, haber videolarının yanı sıra ünlüler tarafından paylaşılan videoların da zaman akışlarını doldurmasını amaçlıyor.

İLGİLİ HABERLER