Teknoloji

Twitter Vibe adıyla anılan durum güncellemeleri üzerinde çalışıyor

twitter blue

Twitter’ın, kullanıcıların bir durum belirlemesine olanak tanıyan bir özellik üzerinde çalıştığı öne sürülüyor. “Vibe” kod adıyla anılan muhtemel özellik ilk olarak, sosyal ağın gelecek uygulama güncellemelerinin detaylarını önceden haber verme konusunda haklı bir geçmişi olan Jane Manchun Wong tarafından fark edildi.

Wong tarafından paylaşılan ekran görüntüleri, tweet oluşturucu kutusunun üzerinde bir Durum belirleme alanı gösteriyor. Açılır listede önceden ayarlanmış beş farklı seçenek var. Bunların arasında “market alışverişi” ve “otoyolda sürüş” de dahil olmak üzere pek akla gelmeyecek seçenekler var. Durumların ön ayarlarla sınırlı olup olmayacağı veya kullanıcıların Twitter’ın oluşturduklarının ötesinde özel güncellemeler ekleyip ekleyemeyecekleri şu an için bilinmiyor.

Durum özelliği, Facebook gönderilerine eklenebilen “hisleri” biraz andırıyor. Wong bunu, artık kullanımda olmayan Instagram Threads mesajlaşma uygulamasındaki durum seçenekleriyle karşılaştırıyor.

Vibe’lar, her tweet’e özel olabileceği gibi, profil düzeyinde de olabilir. Bir konferansa katılan veya bir etkinlikten anlık tweet atan Twitter kullanıcıları, genellikle ne yaptıklarını belirtmek amacıyla görünen adlarını değiştirir. Bu nedenle profil düzeyinde durum belirleme söz konusu işleme pek ihtiyaç bıraktırmayacaktır.

Twitter, muhtemel durum belirleme özelliği hakkında henüz resmi bir yorumda bulunmadı. Bu özelliğin gelip gelmeyeceği, gelecekse bunun ne zaman olacağı hakkında herhangi bir bilgi henüz bulunmuyor. Böyle bir özellik çıkarsa, ne tür durumlara izin verileceği veya kötü sözler veya anlamlar içeren Vibe’ların nasıl düzenleneceği veya yönetileceği hakkında da sorular sorulmaya başlayacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER