İpucuManşetler

Twitter verilerinizin arşivini nasıl indirebilirsiniz?

twitter blue

Twitter içinde bulunduğumuz günlerde gündemden düşmüyor, neredeyse her gün bu sosyal ağ ile ilgili olarak başka bir gelişme yaşanıyor. Elon Musk’ın satın aldığı ve onun elinde bir oyuncağa dönüşüyormuş izlenimi veren sosyal ağdan ayrılmayı düşünüyor olabilirsiniz veya kalıp ne olacağını görmek konusunda kararlı olabilirsiniz. Her iki durumda da, her ihtimale karşı verilerinizi yedeklemek genellikle iyi bir fikirdir. Twitter için bu, verilerinizin bir arşivini indirmek anlamına geliyor.

Twitter’ın destek sayfasına göre, arşiv içinde; Profil bilgileriniz, Tweetleriniz, Direkt Mesajlarınız, Anlarınız, medyanız (Tweetlerinize, Direkt Mesajlarınıza veya Anlarınıza eklediğiniz resimler, videolar ve GIF’ler), takipçi listeniz, takip ettiğiniz hesapların listesi, adres defteriniz; oluşturduğunuz, üyesi olduğunuz veya takip ettiğiniz Listeler, çıkarımlarımıza dayanan hakkınızdaki ilgi alanları ve demografik bilgiler, Twitter’da gördüğünüz veya etkileşim kurduğunuz reklamlarla ilgili bilgiler ve dahası yer alıyor.

Arşivlenmiş kayıtlarınızı Twitter’dan indirmek isterseniz, izlemeniz gereken adımlar oldukça basit. Aşağıdaki adımları izlemeniz yeterli olacaktır:

twitter verileri arsiv indirme

  • Web sitesinde soldaki menüye gidin ve Daha fazla‘yı tıklayın, Mobil uygulamada ise sol üst köşedeki profil resminize dokunun.
  • Ayarlar ve Destek > Ayarlar ve gizlilik > Hesabın‘ı seçin. (Ya da doğrudan bu bağlantıyı kullanın.)
  • Verilerinin arşivini indir‘i tıklayın. Yeniden kullanıcı girişi yapmanız ve hesabınızı doğrulamanız istenebilir.
  • Arşiv iste‘ye tıklayın.

Twitter’a göre, arşiv verilerinizi indirmenize izin verecek bağlantıyı almanız 24 saat kadar sürebilir.

Tüm verilerinizi indirdikten sonra, hesabınızı kapatmayı veya açık tutmayı seçebilirsiniz. Her iki durumda da, en azından artık Twitter’da geçirdiğiniz zamanın bir kaydı elinizde olacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER