Teknoloji

Twitter veri tasarrufu özelliğini ana mobil uygulamalarına getirdi

apple twitter
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Şimdiye kadar telefonunda Twitter‘ın daha az veri tüketmesini isteyenlerin Twitter Lite uygulamasını kullanması veya mikro blog servisine mobil web üzerinden erişmesi gerekiyordu. Ancak Twitter veri tasarrufu seçeneğini iOS ve Android uygulamalarında da kullanıcıların karşısına çıkarmaya başladı.

Veri tasarrufunu aktif hâle getirmek isteyenlerin ayarlar menüsündeki Veri Kullanımı bölümüne gitmesi gerekiyor. Veri tasarrufu aktif hâle getirildiğinde hem Twitter üzerinde gösterilen fotoğrafların kalitesi düşürülecek hem de videolar için otomatik oynatma devredışı bırakılacak.

Veri tasarrufu özelliğini getiren güncelleme, başka yenilikleri de mikro blog servisinin kullanıcılarının karşısına çıkarıyor. Grup sohbetleri için daha etkin yönetim seçenekleri, daha iyi reklam etiketleri ve anketler için sesle erişimde yapılan iyileştirmeler güncelleme paketinin içeriği içinde bulunuyor.

Twitter veri tasarrufu özelliğini genişleterek Twitter Lite’ı işlevsiz mi kılıyor?

Twitter veri tasarrufu özelliğinin kapsama alanını genişleterek Twitter Lite’ın en önemli satış noktalarından birini elinden almış oluyor. Ancak bu durum Twitter Lite uygulamasının tamamen işlevsiz hâle geldiğini göstermiyor. Cihazlarda daha az yer kaplayan Twitter Lite, her megabaytın hesabını yapan Android telefon sahipleri için hâlâ daha uygun bir seçenek olmayı sürdürüyor. Ana mobil uygulamalara eklenen veri tasarrufu özelliğinin ise yavaş bağlantıdan muzdarip olunan anlarda işe yarayacağı söylenebilir.

İLGİLİ HABERLER