Teknoloji

Twitter veri arşivi indirme hizmetini yeniden kullanıma sundu

twitter microsoft

Twitter kullanıcıları bir süredir mahrum kaldıkları veri arşivi indirme hizmetinden yeniden faydalanmaya başladı. Mikro blog servisi, bu özelliğini yaklaşık iki ay önce olası saldırı girişimlerini engelleme amacıyla askıya almıştı.

Bu hizmetten yararlanmak için Ayarlar > Hesap > Twitter Verilerin adımlarını izlemek gerekiyor. Kullanıcılar burada karşılarına çıkan ekran üzerinden “Verilerinin bir arşivini indir” bölümünün altına şifrelerini yazarak taleplerini iletebiliyor. Mobil uygulama kullanıcılarının bunun için mobil web sitesine gitmesi gerekiyor.

Arşivin hazırlanması biraz zaman alıyor. Twitter kullanıcılarını arşivleri indirmeye hazır olduğunda bildirim ve e-posta yoluyla haberdar ediyor. Bu bekleme süresinin 1 saati geçebileceğini belirtmekte fayda var.

Twitter veri arşivi indirme özelliğini makul kaygılarla askıya almıştı. Barack Obama, Bill Gates, Elon Musk ve Joe Biden gibi isimlerin hesaplarını ele geçiren korsanlar sadece Bitcoin dolandırıcılığı girişiminde bulunmakla kalmamış; aynı zamanda bazı Twitter veri arşivlerine de erişebilmişti. Bu durumun ortaya çıkmasının ardından da veri arşivlerine erişimi geçici olarak durdurulmuştu.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER