Teknoloji

Twitter uzun yazılar için ekran görüntüsü şeklinde paylaşımı kaldırabilir

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

twitter-com-teknoblog-110615

Twitter kullanıcıları fotoğraflarını, videolarını ve diğer kullanıcıların tweetlerini tweetliyor. Ancak bu, Twitter’a yetmiyor, sosyal ağ daha fazlasının da Twitter’da paylaşılmasını istiyor. Bunun için de Twitter uzun yazılar için kullanıcılara daha kolay paylaşmalarını sağlayacak bir özelliğin hazırlığını yapıyor.

Recode sitesinin haberine göre, geçici CEO Jack Dorsey’e konuyla ilgili olarak sunulan teklif ilgi görmüş. Üst düzey bir Twitter yöneticisi Twitter’daki insanların Twitter’ın ne olabileceği ve ne kadar gelişebileceği noktasında çok değerli olduğunu, Jack Dorsey’in gelip tamam demesinin bütün her şeyi farklılaştırdığını kaydetti.

Sözü edilen yeni özellik nasıl bir şekille gelecek, bu açık şekilde bilinmiyor. Şu anda Twitter uzun yazılar için herhangi bir destek sunmuyor. Eğer uzun yazı paylaşmak isterseniz, Notlar veya benzeri bir uygulamada yazı yazıp bunun ekran görüntüsünü fotoğraf olarak yüklemeniz gerekiyor. Aslında bu işlev için OneShot benzeri özel servisler var, ancak kullanıcılar ilk yöntemi daha kullanışlı ve zahmetsiz buluyor.

Bu şekilde bir uzun metin paylaşma işlevini Twitter’a eklemek, Twitter’ın kartlarla birlikte sunmuş olduğu yeni nesil içerik paylaşma biçimine de uygun düşüyor.

Bu arada Twitter’ın tweetler içinde geçen bağlantıların ve kullanıcı adlarının karakter sınırlamasına olan katkısını değiştirmekle ilgili bazı çalışmalarının olduğu da ileri sürülüyor.

İLGİLİ HABERLER