Teknoloji

Twitter uzun yazı formatı üstünde çalışıyor

twitter uzun yazı

Karakter sınırı Twitter’ın en önemli tanımlayıcı unsurlarından biri. Kuruluştan itibaren uzun yıllar boyunca 140 olan karakter sınırı, 2017’de 280’e çıkarılmıştı. 2020’de ise kullanıcılara birden fazla tweet’i dizi hâlinde paylaşma imkanı sunulmuştu. Görünen o ki, Twitter şimdi de bir uzun yazı paylaşım formatı üstünde çalışıyor.

Twitter’ın hazırlığını yaptığı yeni özelliğin varlığını uygulama araştırmacısı Jane Manchun Wong ortaya çıkardı. Twitter’ın internet sitesinin kodlarını inceleyen Wong, söz konusu özelliğin “Twitter Articles (Makaleler) olarak adlandırıldığını belirtti.

Bu özelliğin nasıl işleyeceği veya kimlere açık olacağı şu an için bilinmiyor. Özelliğin kullanıcılara sunulacağı zaman konusunda da net bir işaret görülmüş değil.

Ancak Twitter’ın bu yeni özelliği ilk olarak Twitter Blue abonelerine sunması kulağa mantıklı geliyor. Twitter Blue aboneliğinin avantajlarından birisi de test aşamasındaki özelliklerin diğer kullanıcılardan önce denenebilmesi.

Twitter’ın söz konusu özelliğin kullanımını gazetecilerle sınırlaması da muhtemel görünüyor. Mikro blog servisinin bu özellikle Facebook News platformuna karşılık verebileceği belirtiliyor.

Twitter uzun yazı özelliğiyle ilgili olarak CNET sitesine gönderdiği açıklamada, şirketin daima insanların sohbet başlatmasının veya sohbetlere katılmasının yeni yollarını aradığı belirtildi. Önümüzdeki dönemde konuyla ilgili yeni bilgiler duymak sürpriz olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER