Teknoloji

Twitter üzerinden alışveriş dönemi başlıyor

twitter-simdi-satin-al-080914

Aylardır ortalıkta dolaşan haber ve dedikoduların ardından Twitter ilk ticari servisini resmen duyurdu. Şirket ticari yöndeki niyetlerinin ilk sinyalini geçtiğimiz yıl eski Ticketmaster CEO’su Nathan Hubbard’ı işe alarak vermişti. Mikro blog servisi daha sonra Hubbard’ın altında çalışacak ticaret uzmanlarını işe alarak ekip oluşturma çalışmalarını sürdürmüştü. Tweet üzerinden ürün satın alma imkanı veren ”Şimdi satın al” butonunun taslaklarıysa geçtiğimiz aylarda ortaya çıkmıştı.

Twitter “Şimdi satın al” butonunun resmi duyurusunu bugün blogu üzerinden paylaştığı bir yazı aracılığıyla duyurdu.Yapılan açıklamada butonun ilk etapta ABD’deki küçük bir kullanıcı grubu tarafından görülebileceği belirtilirken, bu buton sayesinde kullanıcıların birkaç küçük dokunuşla ürün satın alması mümkün olacak. Adres ve kredi kartı numarası gibi bilgiler Twitter’ı terketmeden karşı tarafa aktarılabilecek. Öncelikli olarak mobil platformlarda test edilen buton, kısa süre sonra masaüstü uygulamalarına da yerleştirilecek.

Twitter “Şimdi satın al” butonu için yola çıkarken sosyal alışveriş şirketi Fancy, dijital içerik satıcısı Gumroad, hayran ürünleri ticareti yapan Musictoday ve ödeme şirketi Stripe ile işbirliği yapıyor. Demi Lovato, Eminem, Pharrell Williams gibi müzisyenler; Donors Choice, Glide ve RED gibi hayır kurumları ve Burberry, The Home Depot gibi şirketler “Şimdi satın al” butonunu kullanan ilk satıcılar olacak.

Twitter “Şimdi satın al” butonuyla başlattığı test sürecini Twitter’a hızlı, eğlenceli ve kolay biçimde alışveriş yapma işlevinin kazandırılması yönünde atılmış erken bir adım olarak tanımladı. Yapılan açıklama ve e-ticaret alanındaki potansiyel birlikte değerlendirilince Twitter’ın bu yöndeki servislerini genişletmesi sürpriz olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER