Teknoloji

Twitter uygulama içi bahşiş özelliğini Android’e taşıdı

twitter API Pro

Twitter, Bahşiş Kutusu özelliğini 18 yaş üstü tüm iOS kullanıcıları için kullanıma sunduktan sonra, bu özelliği Android’e de taşıdı. Bahşiş verme özelliği, özellikle eğlenceli veya bilgilendirici bir tweet görürseniz, doğrudan uygulama içinden yapımcıya Cash App, Patreon, Paypal, Bandcamp ve Venmo’ya para gönderebilirsiniz.

Twitter, bahşiş kutusunu ilk olarak geçtiğimiz mayısta kullanıma sunmuştu. Ardından eylül ayında tüm iOS kullanıcılarının erişimine açmıştı. Twitter’ın Clubhouse benzeri Sohbet Odaları özelliği için de, benzer bir özellik mevcut ve içerik oluşturucuların canlı erişim özelliklerine “bilet” ücreti almalarına olanak tanıyor. Ayrıca Twitter, kısa süre önce belirli içerik oluşturuculara Süper Takipler özelliğini açarak, onların tweet’lerden para kazanmalarına ve özel içerik sunmalarına olanak tanıyarak, yayın organlarındaki ödeme gerektiren içerikler için engelleri ortadan kaldırabilecek bir abonelik hizmeti sağladı.

Twitter, ödeme hizmetleri aracılığıyla normal para kullanmanın yanı sıra, yakında Bitcoin kullanarak başkalarına bahşiş vermenize izin vermeyi planlıyor. Bir sızıntıya göre Twitter, Bitcoin ödemelerini yüksek hız ve nispeten düşük ücretlerle etkinleştirmek için Lightning Network‘ü kullanmayı planlıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER