Teknoloji

Twitter üst düzey yöneticisinin Twitter hesabı saldırıya uğradı

twitter-anthony-noto-saldiri-100215-1

Twitter’ın mali işler üst yöneticisi Anthony Noto’nun Twitter hesabı kimliği belirsiz kişilerce gasp edildi. Hesabı ele geçiren kişi veya kişiler yöneticinin Twitter hesabı üzerinden aynı mesajı farklı kullanıcılardan bahsedecek şekilde birkaç kez tweetledi. Her bir tweet’in içinde Flaschcore adlı bir siteye verilen bağlantı da bulunuyordu.

Ne var ki, saldırıya uğrayan bir Twitter üst yöneticisinin hesabı olunca, müdahale de epey çabuk gerçekleşmişe benziyor. Haber teknoloji sitelerine düşmeye başladıktan sonra Noto’nun Twitter hesabını kontrol ettiğimizde sözünü ettiğimiz tweet’lerin silindiğini, hesabın normale döndüğünü gördük. Zaten Twitter da Noto’nun hesabının askıya alındığını ve spam niteliğindeki tweet’lerin silindiğini doğruladı. Ayrıca şirket konuyla ilgili araştırmalara başladı.

twitter-anthony-noto-saldiri-100215-2

Noto’nun hesabının kimler tarafından saldırıya uğradığı bilinmiyor. Bu, Noto’nun Twitter ile yaşadığı ilk sorun değil. Kasım 2014’te doğrudan mesajlaşma hatası yapmış, potansiyel satın almayla ilgili bir tartışmayı doğrudan mesajlaşma üzerinden yaparken bir mesajı ilgili kişiye göndermek yerine herkese açık olarak tweet’lemişti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER