Manşetler

Twitter ürünler ve iş yerleri için sayfalar ve Pinterest’teki gibi koleksiyonlar sunuyor

 

twitter-koleksiyonlar-210615

Twitter çeşitli ürünleri kullanıcıların zaman akışları içinde gösterme yolunda çeşitli değişiklikler üzerinde çalışıyor. Şirket iş yerleri ve kurumlara, mekanlara ve ürünlere ön plana çıkmada yardımcı olacak iki yeni sayfa türünü test ettiğini duyurdu.

Öncelikle Twitter iş yerleri için özel sayfalar oluşturuyor. Bu sayfalarda özel bir ürün veya marka için daha fazla bilgi bulunacak. Sayfada çeşitli görseller, ilgili tweet’ler, fiyat ve tanım bilgileri bulunacak. Ayrıca Twitter uygulaması veya web sitesi üzerinden ürünleri satın almak da mümkün olacak.

twitter-sayfa-210615-1

İkinci tür sayfanın adı ise Koleksiyonlar. Markaların Pinterest’tekine benzer portallar oluşturmasına, buradan ürünleri ve mekanları ilgi duyacak kitlelere ulaştırmasına imkan tanınacak. Twitter’ın başlangıçta iş ortaklığı yaptığı markalar arasında Nike, Game of Thrones ve Target bulunuyor.

Android ve iOS uygulamalarında ya da Twitter.com web sitesi üzerinde bir markanın profilini ziyaret ettiğinizde koleksiyonlarını görebileceksiniz. iOS uygulamasında, arama çubuğuna tıklatıldığında açılan kategori menüsü içinden koleksiyonlar içinde de arama yapmak mümkün olacak. Koleksiyonları görebilmek için mobil uygulamaların en güncel versiyonlarını indirmek gerekiyor.

twitter-sayfa-210615-2

Her ne kadar testler süresince sadece birkaç markayla hareket edilse de, çok yakında daha fazla markanın Twitter’ın sunduğu bu yeniliklerden faydalandığını görebiliriz.

Bu arada Twitter’ın Project Lightning olarak adlandırılan ve sosyal medya servisini bir haber toplama servisine dönüştürecek projesiyle ilgili detaylar da hafta içinde ortaya çıkmıştı. Bu haber servisi Twitter hesabı olmayanlara da hitap edecek şekilde tasarlanıyor.

Twitter sayfalar ve Koleksiyonlar’ın yeni özellikler için sadece birer başlangıç olduğunu, ilerleyen aylarda Twitter ile ilgili daha fazla yenilik haberinin duyurulacağını kaydetti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER