Teknoloji

Twitter üçüncü taraf uygulamaların bazı özelliklere erişimini kesecek

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

twitter ucuncu tarafTwitter üçüncü taraf uygulamalar üzerinden platformuna erişen kullanıcıları üzecek değişiklikler barındıran yeni API’sını duyurdu. Hesap Etkinliği API’sı adı verilen yeni API, platformun analiz ve eğlence özelliklerinin geliştirilmesini amaçlıyor. Ancak API ile yapılacak değişikliklerden bazıları, üçüncü taraf Twitter uygulamalarının belli özelliklerden mahrum kalmasına neden olacak.

Örneğin, canlı güncellemeler ve aktivite bilgisi gibi özellikler mevcut API’da olduğu gibi desteklenmeyecek. Twitter’ın mevcut API’sı 16 Ağustos 2018 tarihine kadar kullanımda kalacak. Yeni API ise bu tarihte faaliyete geçecek.

Twitter’ın duyurduğu değişiklikler, bazı üçüncü taraf uygulamaların fazla gecikmeden faaliyetlerine son verme kararı almasına neden oldu. Söz konusu uygulamalar arasında göze ilk olarak Favstar çarpıyor. Favstar kullanıcılara tweetleriyle ilgili kapsamlı istatistikleri görme imkanı sağlarken, bir yandan da diğer popüler tweetleri keşfetmelerini mümkün kılıyor.

Twitter üçüncü taraf uygulamalara yönelik gibi görünen API değişikliğiyle Talon, Tweetbot, Twitterrific ve Tweetings gibi servislerin operasyonunu da etkileyecek. Söz konusu uygulamaların geçireceği değişimin kullanıcılara olan yansımasını görmek içinse ağustos ayını beklemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER