Teknoloji

Twitter’dan üçüncü taraf uygulamaların bağlantı problemi için açıklama geldi

twitter üçüncü taraf

Twitter üçüncü taraf uygulamalarla ilgili erişim sorununun neden kaynaklandığı konusunda, bir hayli soyut da olsa, bir açıklama yaptı. TwitterDev hesabından yapılan paylaşıma göre, platform artık uzun süredir geçerli olan API kurallarını uygulamaya başladı. Bu nedenle bazı üçüncü taraf Twitter uygulamaları da çalışmaz hâle geldi.

Twitter API erişimi olan üçüncü taraf uygulamaların yaşadığı sorunlar geçtiğimiz perşembe günü başlamıştı. Tweetbot’un kurucularından Paul Haddad, bahsedilen kuralların ne olduğu konusunda Twitter’dan henüz net bir bilgi alamadığını belirtti.

Twitter üçüncü taraf uygulamaların neden çalışmadığı konusunda net bilgi vermiyor

Bu noktada tüm üçüncü taraf uygulamaların işlemez durumda olmadığını vurgulamakta fayda var. Bazı üçüncü taraf Twitter uygulamaları hâlâ çalışıyor. Çalışan ve çalışmayan uygulamalar arasındaki farkın ne olduğu belirsizliğini koruyor.

Twitter üçüncü taraf uygulamaları çalışmaz hâle getiren kuralların ne olduğunu açıklamasa da, platformun Elon Musk’ın yönetiminde büyük bir değişimden geçtiğini unutmamak gerekiyor. Bu değişimden üçüncü taraf uygulamaların da etkilenmesi pek şaşırtıcı görünmüyor.

İLGİLİ HABERLER