Teknoloji

Twitter üçüncü taraf uygulamaların bazı önemli özelliklere erişimini kesti

twitter microsoft

twitter ucuncu tarafTwitter üçüncü taraf uygulamaların bazı özelliklere erişimini uzun süre önceden başladığı uyarıların ve ertelemelerin ardından sonunda kesti. Mikro blog servisi tarafından yapılan açıklamada, Push bildirim ve otomatik olarak yenilen zaman akışı gibi özellikleri sunmayı saplayan uygulama program arayüzleri (API) için verilen desteğin sonlandırıldığı ifade edildi. Açıklamayı kaleme alan ürün direktörü Rob Johnson, bu kararın servisin kendi yerel uygulamalarına daha yoğun biçimde odaklanması için alındığını belirtti.

Twitter’ın bu kararı Tweetbot, Twitterrific, Talon ve Tweetings gibi popüler üçüncü taraf uygulamaları etkiliyor. Johnson’ın daha sonra başka bir notta belirttiği gibi, üçüncü taraf uygulamalar zaman içinde pek çok özellik geliştirmiş ve bu özelliklerden bazıları Twitter tarafından yerel uygulamalara yerleştirilmişti.

Ancak Twitter zaman akışını kopyalayan üçüncü taraf uygulamalar için uyarılarına altı yıldan uzun bir süre önce başlamış ve önümüzdeki dönemde önceliğinin kendi uygulamalarının gelişimine odaklanmak olacağını ifade etmişti. Bu kararın ardından anketler, yer imleri ve Periscope yayınları gibi özellikler, Twitter API’larına yerleştirmediği için üçüncü taraf uygulamalara sunulmamıştı.

Twitter üçüncü taraf uygulamalar için aldığı kararı nisan ayında açıklamış ve 19 Haziran itibarıyla bazı kilit özelliklerin fişini çekeceğini duyurmuştu. Geliştiricilerden gelen şikayetler üzerine bu tarihi değiştiren şirket, üçüncü taraf uygulamaların güncellenmesi için daha fazla zaman vermişti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER