Teknoloji

Twitter üçüncü taraf uygulamaları etkileyecek platform değişikliğini erteledi

twitter microsoft

twitter ucuncu tarafTweetbot, Twitterrific, Talon ve Tweetings gibi üçüncü taraf Twitter uygulamalarının geliştiricileri, kullanıcılarını haziran ayı itibarıyla bildirim desteği ve zaman akışının otomatik olarak yenilenmesi gibi imkanlardan mahrum kalabilecekleri konusunda uyarmıştı. Twitter üçüncü taraf uygulamaların söz konusu özellikleri sunmasını sağlayan servislerinin fişini 19 Haziran itibarıyla çekeceğini açıklamıştı.

Ancak mikro blog servisi, geçtiğimiz cuma itibarıyla söz konusu değişikliğin uygulamaya koyulacağı tarihi ertelediğini açıkladı. Twitter’ın geliştirici ilişkileri hesabı tarafından yapılan paylaşımda, Account Activity API’sinin kullanılır hâle gelmesinden 90 gün önce geliştiricilere bilgi verileceği ve konuya ilişkin detayların önümüzdeki haftalarda verileceği ifade edildi.

Twitter’ın geri adım atması iyi haber olarak değerlendirilirken, yeni Account Activity API’sinin üçüncü taraf Twitter uygulamaları için ne kadar yetkin olduğu hâlâ belirsizliğini koruyor. Twitter henüz şirket dışındaki geliştiricilerin API’nin beta testine katılmasına izin vermiş değil. En iyi senaryoda bile, mikro blog servisinin sadece bildirim desteğini geri getireceği ve zaman akışının canlı olarak güncellenmesi özelliğinin üçüncü taraf uygulamalara sunulmayacağı söyleniyor. Geliştiriciler bunun özellikle spor müsabakalarında ve flaş gelişmelerin yaşandığı zamanlarda sıkıntı oluşturabileceğini belirtiyor.

Üçüncü taraf geliştiriciler, Twitter’ın problemlere karşı bir çözüm getirebileceği umuduyla konuyu gündemde tutmayı sürdürüyor. Ancak mikro blog servisinin çok yoğun talep gelmeden mevcut planında bir değişiklik yapması beklenmiyor.

Söz konusu uygulamalardan bazıları, Twitter’ın yüz üstü bıraktığı platformlarda kullanıcılara hizmet veriyor. Özellikle Mac kullanıcıları üçüncü taraf Twitter uygulamalarından yoğun biçimde yararlanıyor. Dolayısıyla Twitter’ın bu konuda atacağı adım daha önemli hâle geliyor.

Twitter üçüncü taraf uygulamalardan ve kullanıcılardan gelen talebe henüz somut bir yanıt vermese de, gerçekleştirilecek değişikliğin ertelenmesi şirketin sıkıntıların farkında olduğunu gösteriyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER