Teknoloji

Twitter’da bazı videoları izlemek için para ödemek gerekebilir

twitter API Pro

Twitter kullanıcılarının videolarını belli bir ücret karşılığında izlenebilecek şekilde paylaşması seçeneğini değerlendiriyor. Şirketin bu yöndeki hazırlığı, The Washington Post gazetesinin ulaştığı şirket içi yazışmalar sayesinde ortaya çıktı.

Taslaklar kullanıcıların “ücretli video” seçeneğini bir tweet’e video ekledikten sonra etkinleştirebileceğini gösteriyor. Kullanıcıların 1, 2, 5 veya 10 dolar gibi önceden belirlenmiş fiyatları videolarına atayabileceği belirtiliyor. Ücretli video barındıran tweetler, standart tweetler gibi beğenilebilecek veya retweet edilebilecek.

The Washington Post’un haberinde bu yöndeki hazırlıkların Elon Musk’ın şirketi satın almasından öncesine dayanıyor olabileceği belirtiliyor. Son yıllarda reklam dışı gelir kaynakları bulmaya çalışan mikro blog servisi, Super Follows ve Twitter Blue gibi özellikleri duyurmuştu.

Hatırlatmak gerekirse, Super Follows ile kullanıcılar sadece ücret ödeyen abonelerinin görebilecekleri içerikler paylaşabiliyor. Blue ise yakında daha pahalı bir ücret ancak daha geniş bir imkan setiyle güncellenecek.

Twitter ücretli video özelliğini iki hafta içinde sunabilir

Musk’ın mikro blog servisini satın alması, ücretli video konusundaki hazırlıkları hızlandırabilir. Zira şu anda Twitter’da pek çok şey radikal bir değişimden geçiyor. Örneğin, şimdiye kadar ücretsiz olan ve bir profilin “doğrulanmış” olduğunu gösteren mavi tik, artık Blue aboneliğinin bir parçası olacak. The Washington Post’un haberinde, çalışanlara ücretli video özelliğini hazır hâle getirmeleri için de bir ila iki haftalık bir süre verildiği belirtiliyor.

Twitter’da ücretli video özelliğinin sunumu için verilen kısıtlı süre, bu özelliğin şirket içinde pek fazla test edilemeyeceği anlamına geliyor. Bunun telifli içerikleri ücret karşılığında sunmak gibi riskleri beraberinde getirmesi muhtemel görünüyor.

İLGİLİ HABERLER