Teknoloji

Twitter’dan para karşılığında mavi tik dağıtımına seçim arası

twitter mavi tik

Twitter ücret karşılığında hesap onaylama özelliğini hafta sonu itibarıyla kullanıma sunmuştu. The New York Times’ın haberine göre, mikro blog servisi bu özelliğin dağıtımını ABD’de 8 Kasım’da gerçekleşecek ABD Kongresi ara seçimi tamamlanana kadar durdurma kararı aldı.

Mikro blog servisi, ücretli onaylama imkanını aylık abonelik bedeli 8 dolara çıkan Twitter Blue abonelik platformunun bir parçası olarak sunmaya başlamıştı. iOS uygulaması için hazırlanan son güncelleme de yeni sistemin ön izlemesini görmeyi mümkün kılmıştı. Ancak hem şirket çalışanları hem de kullanıcılar, ücret karşılığında mavi tik verilmesinin ABD için son derece kritik olan bu seçim öncesinde kafa karışıklığı yaratabileceği uyarısında bulunmuştu.

The New York Times’ın haberine göre, mikro blog servisinin bazı çalışanları konuya dair endişelerini şirketin Slack kanalında açıkça dile getirdi. Bir çalışanın şirketin seçimlerde karışıklığa yol açabilecek bu kadar riskli bir değişikliği neden gerçekleştirdiği sorusunu yönelttiği belirtildi. Bu tartışmaların ardından projenin müdürlerinden birisinin “Bu özelliğin çıkışını 9 Kasım’a, yani seçimin sonrasına erteleme kararı aldık” açıklamasını yaptığı öğrenildi.

Geçtiğimiz cuma günü itibarıyla halkla ilişkiler ekibinin büyük kısmını işten çıkaran Twitter’dan henüz bu konuyla ilgili bir açıklama gelmiş değil. Şirketin çiçeği burnunda sahibi ve CEO’su Elon Musk, yenilenmiş mavi tik sistemini geçtiğimiz hafta duyurmuş ve şimdiye kadar belli bir kitleye rezerve edilen mavi tikin yeni sistemle yaygınlaşabileceğini belirtmişti.

Elon Musk Twitter mühendislerine 9 Kasım’a kadar süre vermişti

Mikro blog servisinin eski hesap onaylama sistemi de çok iyi durumda değildi. Uygun koşulları karşılayan hesaplar bile her zaman mavi tik alamıyordu. Ancak sistem en azından hesap taklitçiliğini engelleyecek seviyedeydi. Şirketin bunu şimdi nasıl etkileyeceği bilinmiyor.

Özelliğin dağıtımının 9 Kasım’a kadar ertelenmesi, ücretli hesap onaylama için çalışan Twitter mühendislerini rahatlatan bir gelişme olarak değerlendirilebilir. Daha önce çıkan haberlerde Elon Musk’ın mühendislere ücretli mavi tiki hazır hâle getirmeleri için 7 Kasım’a kadar süre tanıdığı ve süre içinde hedefe ulaşılamaması durumunda mühendislerin görevine son verileceği belirtilmişti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER