Manşetler

Twitter TweetDeck için yaptığı kapsamlı yenilikleri ilk kez paylaştı

twitter tweetdeck
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Twitter’ın TweetDeck’in hâlâ var olduğunun farkında ve şirket bir süredir bu servisin kapsamlı bir yenilemesi üzerinde çalışıyordu. Salı günü ise, yeniden düzenlenmiş uygulamanın tek bir ekran görüntüsünü paylaştı. Üstelik bunun ABD, Kanada ve Avustralya’dan “rastgele seçilmiş” birkaç kişiyle teste giren bir önizlemeyi temsil ettiğini açıkladı. Eğer yeni Tweetdeck’in neye benzediğini görmek için sabırsızlanıyorsanız, Jane Manchun Wong, basit bir tarayıcı ayarıyla şu anda teste nasıl katılabileceğinizi açıklıyor.

Twitter yöneticisi Kayvon Beykpour ise, dün paylaştığı tweette, TweetDeck testindeki yeni özelliklerin “eksiksiz bir Tweet Oluşturucu, yeni gelişmiş arama özellikleri, yeni sütun türleri ve sütunları temiz çalışma alanlarında gruplandırmanın yeni bir yolunu içerdiğini” söyledi. Twitter’ın yükseltmelerin başarılı olmasını ummak için daha fazla nedeni olabilir, çünkü söylentiler, şirketin gelecekte bunun için ücret almayı düşündüğünü işaret ediyor.

“Yeni TweetDeck”i denemek için Jane Manchun Wong’un talimatlarını uygulamanız yeterlidir. Tarayıcınızda TweetDeck’i açın, ardından Geliştirici Araçları’na gidin (Chrome kullanıyorsanız), konsol sekmesini açın ve şu HTML’yi kopyalayıp yapıştırın:

document.cookie = “tweetdeck_version=beta”

Daha sonra Enter tuşuna basın ve sayfayı yenileyin.

TweetDeck’i Teknoblog ekibi olarak aktif biçimde kullanıyoruz. Yeni tasarımı, yukarıdaki yöntemi kullanarak aktifleştirdiğimde, Twitter masaüstü web sitesine benzer bir tasarımın buraya taşındığını görüyorum. Ne var ki, mevcut sütunlarımı taşıma konusunda başarılı olamadım. Tabii ki, kısıtlı bir beta çalışmasını bir açık yardımıyla etkinleştirdim ve bu durum sorunlara yol açmış olabilir. Her ne olursa olsun, yeni sürüm TweetDeck kullanıcılarını fazlasıyla memnun edecek gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER