Teknoloji

Twitter TweetDeck için kapsamlı bir yenilik üzerinde çalışıyor

tweetdeck

Twitter şu sıralar TweetDeck platformunun kapsamlı bir şekilde yenilenmesi için çalışıyor. TweetDeck, listeleri veya akışları okunması kolay sütunlara yerleştiriyor. Özellikle sosyal medya üzerine çalışanlar veya gündemi sıkı şekilde takip edenlerin işini kolaylaştırıyor. The Verge sitesine kapsamlı bir röportaj veren Twitter Ürün Şefi Kayvon Beykpour, bu önemli bilgiyi paylaştı.

Twitter platformu için geliştirilmiş en eski ve orijinal üçüncü taraf hesap yönetimi uygulamalarından biri olan TweetDeck, yıllar içinde tasarım veya büyük özellik değişiklikleri açısından pek bir şey görmedi. Uygulama 12 yıl önce çıktı ve 2011 yılında Twitter tarafından satın alındı. Hâlâ başladığı şekilde, çeşitli Twitter akışlarınız için yukarıdan aşağı sıralanan dikey sütunlar sunuyor. Twitter, geride kalan yıllar içinde ana TweetDeck tasarımını çoğunlukla sabit tutarken, çalışmalarını daha çok ana web sitesine ve mobil uygulamalarına eklenen yeni işlevler üzerinde durmuştur.

Görünüşe göre bu durum değişiyor. Beykpour ve ürün ekibi, TweetDeck’e son zamanlarda pek sevgi göstermediklerini itiraf ediyor. Bunu da telafi etmenin planları yapılıyor. Bu yılın ilerleyen zamanlarında göstermeyi planladıkları yeni bir TweetDeck üzerinde aktif olarak çalışıyorlar. Bu, Twitter’ın geliştirici araçlarını iyileştirme ve uygulama üreticileriyle ilişkilerini onarmaya yönelik daha kapsamlı bir girişimin parçası olarak nitelendiriliyor. Öte yandan bu girişim, Twitter ile geniş yazılım geliştirme topluluğu arasında uzun süredir devam eden bir çekişmeye karşı işleri yoluna koyma hamlesi niteliğini de taşıyor. Bu arada Beykpour, yeni TweetDeck’in bu yıl yayınlanıp yayınlanmayacağını veya sadece herkese açık bir önizlemeninin mi sunulacağı hakkında net bilgi vermedi.

Bu yeni TweetDeck kapsamlı bir görsel değişiklikten mi geçecek, yeni özellikler mi olacak, yoksa her ikisi de mi olacak? Bu sorunun cevabını şu an için vermek mümkün değil. Aynı zamanda Twitter’ın TweetDeck için ücret talep edip etmeyeceği de cevaplanmamış bir soru. Bloomberg, geçen ay geçtiği bir haberde şirketin abonelik ücreti karşılığında kullanılan bir ücretli TweetDeck üyeliği fikrini değerlendirdiğini kaydetmişti.

Yeni uygulama hangi biçimde karşımıza çıkarsa çıksın, uzun zamandır TweetDeck’i kullananlar için onlara nefes aldıracak bir değişiklik olacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER