Teknoloji

Twitter tweet’lere “satın al” butonunu eklemeye hazırlanıyor

twitter-simdi-satin-al-010714

Twitter’ın e-ticaret alanındaki girişimlerini kuvvetlendirmek adına ödeme şirketi Stripe ile birlikte çalışmaya hazırlandığı söyleniyor. Halka açıldığı günden bu yana gelirlerini artırmaya ayrı bir önem gösteren Twitter, geçtiğimiz kış mevsiminden bu yana gelirlerini artırma adına e-ticaret üzerine odaklanmış durumda. Şirketin bu alandaki en somut hedefiyse kullanıcıların doğrudan tweet’ler üzerinden ürün satın almasını sağlamak.

Geçtiğimiz ocak ayında Twitter ve Stripe arasındaki görüşmelerde son aşamaya gelindiği iddia edilmiş, ancak daha sonra bu doğrultuda somut bir açıklama gelmemişti. Recode sitesinde yer alan habere göre, iki şirket arasındaki anlaşma sonunda resmiyet kazandı. Anlaşmanın detayları hakkında henüz ortada bir bilgi bulunmuyor, ancak Twitter’ın pek yakında tweet’lere “satın al” butonu ekleyeceği söyleniyor.

Twitter’ın “satın al” butonunun testlerine başladığı geçtiğmiz ayın başlarında ortaya çıkmış, şirketin bu proje kapsamında Fancy.com ile de işbirliği yaptığı belirtilmişti. Ürün bağlantısı içeren tweet’lere eklenmesi beklenen bu buton sayesinde Twitter kullanıcıları siteyi terk etmeden alışveriş yapma keyfini yaşayabilecek. Recode’un haberinde şimdiden pek çok üreticinin Twitter üzerinden ürün satışı gerçekleştirmek için Stripe’ın kapısını çalmış olduğu belirtiliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER